DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alpine: Alonso segítsen nagycsapattá tenni minket!

Ez az egyetlen kérése a Renault Csoport vezérigazgatójának az F1-be idén visszatérő kétszeres világbajnok spanyol irányába. Luca de Meo bízik benne, hogy a költséglimit is segíthet nekik.

Fernando Alonso két év kihagyás után tért vissza a Formula-1-be, méghozzá ahhoz a csapathoz, amelynél már két ízben is versenyzett, s amelynek színeiben mindkét világbajnoki címét begyűjtötte – igaz, idén Renault helyett már Alpine névre hallgat az istálló. Bár a bahreini nyitány pont nélkül zárult a spanyol és a teljes alakulat számára, a Renault Csoport vezérigazgatója, Luca de Meo mégis nagy reményeket fűz Alonsóhoz – a Top Gearnek adott interjúban beszélt arról, milyen szerepet is vár el a spanyoltól:

alonso-alpine-bahrein-1_1



„A Renault Fernando otthona, de azt szeretném, ha a tapasztalatát használva segítene mindannyiunknak fejlődni. Más most a szerepe, mint volt 15 évvel ezelőtt. Ő mindenkinek a keresztapja. Az egyetlen dolog, amit kérek tőle, hogy segítsen nekünk nagycsapattá válni, mert ez a hozzáállástól és a beállítottságtól függ. Ő pedig rendelkezik ezzel. Mi arra koncentrálunk, hogy olyan autót adjunk neki, amivel jól érezheti magát. Aztán azt már nem tudhatjuk, mi történik egy adott nagydíjon, nem igaz? Talán egy kis szerencsére is szükségünk van, de minden tőlünk telhetőt megteszünk érte és Estebanért.”

Bár idén az Alpine aligha szólhat bele a nagyok küzdelmébe, De Meo bízik benne, hogy a bevezetett költségplafon a nagy 2022-es szabályváltozásokkal együtt komoly lehetőséget kínál a csapat számára: „A költséglimit segített. Az élcsapatok kétszer-háromszor annyit költöttek, mint amennyit mi tudtunk. Ez segíteni fog, hogy erősebbek legyenek a kihívók, ez pedig jót tesz a show-nak. Nyilván nem akarunk vesztesek lenni, de ha egyre versenyképesebb lesz a mezőny, az jó, csaták lesznek mindenhol. Így is kell ennek lennie.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: