DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Villeneuve: Hamilton bizonyítson gyengébb autóval is

Jacques Villeneuve nincs meggyőződve róla, hogy Lewis Hamilton lenne minden idők legjobbja a Formula-1-ben, a temérdek rekordja ellenére sem. Szerinte még nem bizonyított gyengébb autóban.

Lewis Hamilton tartja a legtöbb élen töltött kör, a legtöbb pole-pozíció és a legtöbb futamgyőzelem rekordját is a Formula-1-ben, miközben szintén a csúcsra törne nyolcadik világbajnoki címével, amelyért azonban úgy tűnik, idén alaposan meg kell küzdenie.

Az 50. születésnapját épp pénteken ünneplő Jacques Villeneuve azonban mindezen rekordok ellenére sincs meggyőződve arról, hogy a brit lenne minden idők legjobbja, mivel szerinte még nem bizonyította tehetségét egy gyengébb technikával.



„Nem tudom, hogy ő-e minden idők legjobbja. Michael és Ayrton olyan autókkal tudtak nyerni, amik nem feltétlenül voltak hivatottak erre és olyankor is képesek voltak rá, mikor nehézzé vált a helyzet és a csapatuk sem tudott nekik segíteni” – idézi a Corriere della Sera Villeneuve-öt.

„Lewis teljes dominanciája mögött ott áll egy egész csapat és a legjobb autó. Kíváncsi lennék, mire képes ezen két tényező hiányában. Idén hosszú harc vár rá Max ellen, mivel a Red Bull jó autót épített, azonban Bahreinben alulmaradtak.”

„Már-már a zsebükben volt a győzelem, de valami módon kicsúszott a kezeik közül. Idén persze már Verstappennek is új kihívásokkal kell szembenéznie, hiszen ha a világbajnoki címért akar küzdeni, akkor nem hibázhat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: