DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen: Hamilton megérdemli a dicséretet

Az F1 legjobb pilótájáról faggatták Max Verstappent, aki a kérdést körbejárva arra jutott, Lewis Hamilton mellett nem lehet elmenni, és ő a széria valaha volt egyik legjobbja.

Idén új fejezet kezdődött a Formula-1 két meghatározó pilótája, Lewis Hamilton és Max Verstappen között. A két rivális hosszú évek óta most először rendelkezik nagyságrendileg egyforma teljesítményű autókkal, így az idei szezon egy óriási világbajnoki küzdelemmel kecsegteti a nézőket.  Verstappennel az Autosport készített exkluzív interjút, amely során természetesen nem mehettek el szó nélkül Hamilton mellett. A lap újságírója a mezőny legjobbjáról faggatta a holland pilótát, így jött szóba a hétszeres világbajok.

ver-ham-20201



„Tudják, hogy ez szupernehéz kérdés, de Lewis természetesen megérdemli a dicséretet. Ahogy az évek során viselkedett, ahogy mindig visszatért, és olyan sok futamot, valamint világbajnokságot nyert. Lewis mellett nem lehet elmenni. Megnyert néhány nehéz futamot is, például a tavalyi törökországit. Igen, kétségkívül ő a Formula-1 valaha volt egyik legjobbja. Persze rajta kívül sokan vannak még a Formula-1-ben, akik szerintem nagyon jók, nagyon erősek, és egy megfelelő autóban jól teljesítenének.”

Verstappen idén különleges helyzetbe került, ugyanis egyelőre ő az egyetlen pilóta, aki képes felvenni a harcot a szériát évek óta domináló Mercedesszel. A címvédők legyőzése során Verstappen arra törekszik, hogy önmagát adja, szerinte ez az út vezet a sikerhez. A győztesek másolása számára nem jöhet szóba.

„ Először is minden verseny után azzal foglalkozom, mit tehettem volna jobban vagy másképpen. Csak aztán vizsgálok meg másokat. Én önmagam vagyok, nem másolok. Másolással mindig az első mögött végeznék, hiszen nem újítok, nem válok jobbá a másiknál. Persze megfigyelni lehet, de számomra az működik legjobban, hogy saját magam vagyok” – árulta el hozzáállását.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: