DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Lecseréli technikai igazgatóját a Mercedes

Egy új korszak kezdődik az évek óta verhetetlen Mercedes F1-es istállójánál, ahol az eddigi technikai igazgató új szerepet kap, helyére pedig Mike Elliottot léptetik elő.

Jelentős pozíciókban történik változás a 2014 óta veretlen Mercedes háza táján. A csapat ma bejelentette, hogy James Allison, aki 2017 óta a gárda technikai igazgatója, hamarosan új feladatokat kap. A csapattól nem távozik, ám az eddig rá hárult mindennapi teendőket másnak adja át, és innentől az újonnan létrehozott műszaki igazgatói szerepkörben folytatja munkáját. Feladata elsősorban az lesz, hogy felkészítse az alakulatot a Formula-1 következő érájára.

mercedes-garage



Allison megüresedett helyére azt a Mike Elliottot léptetik elő, aki 2012 és 2017 között  az aerodinamikai részleget vezette, az utóbbi évek során pedig technológiai igazgatóként tevékenykedett.

„2017-es csatlakozása óta James kivételes technikai vezetője volt a csapatunknak, és óriási volt a szerepe a teljesítményünkben. Elképesztően elszánt és szenvedélyes, ami komoly szakértelemmel és kivételes morálokkal vegyül benne. Egy ideje tudtuk, hogy a szerepe idén véget ér, és örülök, hogy végre létre tudtuk hozni ezt a pozíciót számára, így a családunkban tudjuk tartani őt” – kommentálta a változást Toto Wolff csapatfőnök.

A részleg átalakítására a következő hónapokban kerül sor, miközben a pályán a 2021-es világbajnoki címért folytatott harc, azon kívül pedig a nagy átalakulásokkal kecsegtető 2022-es szezonra való felkészülés zajlik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: