DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wolff: Mostantól a Red Bull vállán a teher

A Mercedes különleges helyzetbe került, hiszen általában az üldözött szerepéhez vannak hozzászokva, idén viszont egycsapásra üldözővé váltak. Wolff szerint a teher mostantól a Red Bull vállát nyomja.

Bár még csak egyetlen verseny zajlott le a 2021-es szezonból, máris mindenki arról beszél, mekkora csatát hozhat az idei év a világbajnoki címért a Red Bull-os Max Verstappen és a mercedeses Lewis Hamilton között.

A Red Bull egy körön kétségkívül lépéselőnyben van riválisával szemben, azonban versenytempóban fölvette velük szemben a harcot a Mercedes, és Lewis Hamilton vezérletével meg is nyerték a szezonnyitót. Az Ezüst Nyilak csapatfőnöke úgy érzi, ezzel az ő vállukat 2014 óta nyomó teher átkerült a Red Bullra: „Innentől a Red Bull tudja elveszíteni a világbajnoki címet, mi pedig megnyerni” – mondta a csapatfőnök az Autosport szakoldalnak.



„Ha az övék a leggyorsabb autó, azzal teljesíteni is kell, így rajtuk van a teher. A mi feladatunk az, hogy felzárkózzunk, ehhez pedig a legjobbunkra lesz szükségünk, miután egyértelmű, hogy csak a második leggyorsabb autó a miénk.”

„Bizonyos szempontból van egy jó érzés is a csapatban, mivel új kihívással kell szembenéznünk, miután papíron a Red Bull minden szegmensben erősebbnek tűnik. A jó hangulatot az alapozza meg, hogy most mi vagyunk az üldözők és ez egy új helyzetet teremt, mi pedig állunk elébe a kihívásnak!”

„Utoljára 2013-ban voltunk hasonló helyzetben és én imádtam azt az évet. Azt mondtam a csapatnak, hogy ugyanazt a bizsergést érzem most, mint amikor megérkeztem ide. Akkor a Red Bull dominált, végül pedig megnyerték zsinórban negyedik világbajnoki címüket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: