DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Hamilton egy fantasztikus kém

A Mercedes F1-es csapatának egykori mérnöke, Philipp Brandle árulta el a hétszeres világbajnokról, mennyire részletesen fel tudja térképezni az ellenfelet. Hasznát vették már „kémkedésének”.

Philipp Brandle a Formula-1-et 2014 óta domináló Ezüst Nyilak mérnökeként dolgozott éveken keresztül. Most az osztrák Servus TV-nek, amely az F1 közvetítési jogaival rendelkezik Ausztriában, árult el egy újabb történetet Lewis Hamiltonról.

Amíg a mérnökök maguk aligha jutnak olyan lehetőséghez, hogy tüzetesebben megvizsgálhassák közelebbről is az ellenfelek autóit, a pilótáknak lehetősége nyílik erre az időmérőket és a versenyeket követően, amikor is az autók a Parc Fermé alá kerülnek.



Többször láthattuk már Lewis Hamiltont is a kém szerepében, aki olykor alaposabban is megvizsgálta a Red Bull, a Ferrari vagy épp egy másik rivális istálló autóját alkalomadtán, Philipp Bradle pedig elmondta, hogy a hétszeres világbajnok nem csak úgy bámészkodni szokott.

„Mindent alaposan szemügyre vesz. Említhetném például azt az esetet, amikor a pihenőben iszogattak a többi pilótával, ő pedig észrevette, hogy az ellenfeleink overalljában kevesebb kábel van. Ő ezt egyből jelentette is nekünk, hiszen ha a tömegről van szó, minden egyes gramm számít.”

„Kisebb kábelkötegekre volt szükségük, kisebb csatlakozóik voltak, Hamilton pedig ezt azonnal jelezte is felénk, hiszen a Formula-1-ben minden apró részlet számít. Ő ennyire aprólékosan megfigyel mindent, aztán pedig meg is valósítottuk a kérését.”

Az éppen a Servus TV szakértőjeként dolgozó Nico Hülkenberg is megerősítette, hogy a pilóták olykor bizony szoktak „kémkedni”: „Mindenki információt gyűjt. Megfigyeljük, hogy mások milyen megoldásokat használnak, aztán ezt továbbítjuk a kollégáknak, aztán pedig reménykedünk, hogy tudnak csinálni valamit, hogy gyorsabb legyen az autó.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: