DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Russell: A szél lehet a Mercedes gyengéje

A Williams pilótája szerint a címvédő alakulat pontosan ugyanazzal a problémával küzdhet, amivel a saját csapata. Ők is érzékenyek lehetnek a légmozgásra, ami megnehezítheti az idényüket.

Új elmélettel állt elő George Russell a Mercedes idei formájának magyarázata kapcsán. A Williams pilótája úgy látja, a címvédő csapatot azért volt képes megszorongatni a Red Bull a szezonnyitón, mert az autójuk, a W12-es érzékeny a szélre. „Nagyon szeles időjárás uralkodott. Teljesen nyílt területen vezetve 50 km/órás szelek. Amikor 300 km/órával vezetünk, akkor egy 5 km/órás légmozgás is érezhető, így el tudják képzelni, milyen egy 50 kilométeres szél” – hívta fel a figyelmet a bahreini körülményekre a pilóta.

Wrsuss1



Két héttel a szezonnyitó előtt, az előszezoni teszten még ennél is rosszabbak voltak a körülmények Bahreinben. A Williams már akkor felismerte, mennyire körülményes az idei konstrukciója, és Russell ebben hasonlóságot lát a Mercedesszel. „Nyilván alig tíz nap telt el a teszt és az első verseny között. Egy ehhez hasonló jelentőségű dolog teljes áttervezést igényel, mi pedig nem csináltunk ilyet. Ahogy más csapatoknak, úgy nekünk is ezzel kell beérnünk. Benne van a pakliban, hogy a Mercedes is ugyanebben a csónakban evez, de ezt az idő majd megválaszolja. Sokkal többet szenvedtek, mint amennyit a közeljövő versenyein várhatóan szenvedni fognak. Emellett a Red Bull és az Alfa Romeóhoz hasonlók versenyképesebbek lesznek, de ezt majd meglátjuk” – idézte őt a crash.net.

Russell az év első futamán a 15. rajthelyről indult, és egy kör hátránnyal a 14. pozícióban ért célba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: