DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Sainz: A McLaren ellenfele lehet a Ferrari

Carlos Sainz még emlékszik, tavaly a McLarennel mennyire könnyű volt megelőzni egy Ferrarit, idén viszont úgy érzi, a vörös autó méltó ellenfele lehet a papajasárgának.

Nagy reményei fűződnek a Ferrarinak az idei F1-es szezonhoz, miután tavaly a gyenge erőforrás és a rossz aerodinamikai mutatók miatt az istálló végigszenvedte az évet. Az utóbbi hetek során több olyan nyilatkozat is napvilágot látott a maranellóiak háza tájáról, ami előrelépést jósolt a csapat részéről, a szezonnyitó Bahreini Nagydíj pedig bizonyította, hogy valóban ez a helyzet. A McLarentől átigazolt Carlos Sainz a futam végén 0,096 másodpercre megközelítette az őt váltó Daniel Ricciardót, ami azt jelzi számára, hogy a Ferrari nagyszerű úton halad.

 ferrari-mclaren-bahr1-2021



„Ez bátorító, mert emlékszem, hogy tavaly azzal az autóval mennyire könnyen meg tudtam előzni Charles-t [Leclerc]. Jelentős különbség volt a McLaren és a Ferrari között, most viszont nagyon közel kerültem ahhoz, hogy a végén megelőzzem Ricciardót. A vége felé sokkal jobb volt a versenytempóm, körönként több, mint fél másodperccel közelítettem felé, ami pozitív jel.”

Sainz végül a nyolcadik helyen ért célba, miközben csapattársa, Leclerc a hatodik lett. „Tavalyhoz képest ez egy jelentős előrelépés. Most a részletek kidolgozásán, és a kemény munkán múlik minden. Egyértelműen jó irányba indultunk el, most jöhetnek a következő lépések. Bár Mattia [Binotto, csapatfőnök] azt mondta, hogy ez az év a következő előkészítéséről szól, én felbátorodtam. Elégedettséggel tölt el, amit látok, és az is, amit az autó az első futamon mutatott” – idézte őt a formula1.com.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: