DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Az Alfa Romeo még jobb eredményeket jósol

Pozitívan alakult az F1 szezonnyitója az olasz márka számára, ami a tavalyi nehéz szezont követően idén azonnal képes volt harcba szállni a pontot érő helyezésekért.

A Ferrarihoz hasonlóan az Alfa Romeo is egy gyötrelmes 2020-as szezont tudhat maga mögött, amely során 17 verseny alatt mindössze nyolc pontot tudott összegyűjteni. Idén azonban a márka autója volt az előszezoni teszt egyik meglepetése, ami ígéretes formát jelzett tavalyhoz képest. Ezt megerősítette a szezonnyitó Bahreini Nagydíj, ahol Kimi Raikkönen és Antonio Giovinazzi hajszálra a pontszerző helyektől, a 11. és 12. pozícióban ért célba. Frederic Vasseur szerint a közeljövőben még ennél is erősebb eredmények várnak az istállóra.

large-2021-Bahrain-Grand-Prix-Sunday-3



„A mai nap jól tükrözi azt a fejlődést, amit az utóbbi 12 hónapban elértünk” – fogalmazott a leintést követően. „Tekintéllyel versenyeztünk, a két Alpine-t és az egyik Aston Martint magunk mögött hagytunk, a másik mögött pedig közvetlenül értünk célba. Bár Bahreinből pontok nélkül távozunk, a helyünket visszaszereztük a középmezőny közepén, az eredmények pedig hamarosan jönni fognak. Demonstráltuk, hogy képesek vagyunk az első tíz környékén harcolni, így optimistán tekinthetünk az év hátralévő részére” – idézte őt a Motorsport.

Giovinazzi szerint a 12. helyezés volt a legtöbb, amit ebből a versenyből kihozhatott, de ő is bizakodó a csapat teljesítményét illetően. „Úgy érzem, ma ez volt a maximum. Az AlphaTauri túl gyors, de boldogok lehetünk, mert tavalyhoz képest sokat fejlődtünk. Sokkal közelebb vagyunk az Alpine-hoz és az Aston Martinhoz” – értékelt röviden az olasz.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: