DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

McLaren: Ez a szabály így nem jó

Andreas Seidl szerint amíg minden kanyarban világos, hogy mit lehet, addig a pályánként eltérő értelmezés is elfogadható, de Bahreinben volt egy fontos különbség más pályákhoz képest.

Többen is elmondták már a véleményüket a hétvégi bahreini futam pályahatáraival és azok változtatásaival kapcsolatban, ezúttal Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke beszélt a helyzetről. Seidl szerint alapvetően sem jó az, hogy mindenhol máshogy értelmezik a határokat, de azt el tudja fogadni, ha következetes a döntéshozatal - a mostani viszont nem feltétlenül volt az.

seidl_3



"Tavaly elég világos volt, hogy mik a szabályok" - idézi Seidl szavait a GPFans. "Minden pályán egy kicsit mást engedtek meg. Ez nem túl jó, de minden pálya más is egy kicsit... viszont nézői szempontból nem könnyű megérteni ezeket a szabályokat. Viszont sportolói szempontból amíg ezek a szabályok tiszták, egyértelmű, hogy melyik pálya melyik kanyarjában mit engednek, ugyanúgy vizsgálják és ugyanúgy büntetik minden esetben, akkor az rendben van" - magyarázta.

"Ami a mostani bahreini szürke zónát illeti, meg kell néznem még egyszer, mert az időmérőn törölték a köröket, ha ott átlépte valaki a határokat. A futamon viszont mivel nem nyerünk komolyabb időt vele, az egész dolgot elengedték, nem feszültek rá. Persze az egyértelmű, hogy ha pozíciót nyerünk vele, mert azzal előzünk meg valakit, akkor vissza kell adni azt a pozíciót. Ami eltérő volt más pályákhoz képest, az az, hogy ilyen esetben megmondják, hogy mondjuk háromszor lehet lemenni büntetlenül, aztán jön a zászló, majd a büntetés, mert ez akkor is időnyereség" - mondta el a véleményét Seidl.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: