DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 3. szerda
F1

Bahrein miatt agresszívabb lett a Red Bull

A szezonnyitó F1-es hétvégére reagálva a Red Bull F1-es istállója elszántan dolgozik azon, hogy Imolára a lehető legtöbb teljesítményt belepréselje idei autójába, és legyőzze a Mercedest.

Igaznak bizonyultak azok az idei F1-es szezon előtti esélylatolgatások, amelyek a Red Bull előnyét jósolták a 2021-es évre. Az energiaitalos gárda hosszú évek óta a legjobb autóját építette meg, miközben a Mercedes megsínylette az idei aerodinamikai szabálymódosításokat, így a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon elképesztően szoros küzdelmet láthattunk a futamgyőzelemért. Bár Max Verstappen végül kikapott Lewis Hamiltontól, a csapata érzi, mekkora potenciál van az RB16B-ben, ezért most gőzerővel dolgoznak annak továbbfejlesztésén. 

 ver-ham-20211



Az istálló főmérnöke, Paul Monaghan elárulta, a soron következő Imolára és az azt követő néhány versenyhétvégére is ütemeztek újításokat. A céljuk az, hogy problémák nélkül, a lehető legjobb formában teljesítsen az autó. „Imolára annyi teljesítményt préselünk bele, amennyit csak lehetséges. A végzetünk a saját kezünkben van. Arra nincs hatásunk, hogy a Mercedes, a McLaren, a Ferrari vagy bárki más mit tesz, szóval koncentrálnunk kell” – idézte őt a Motorsport.

A Mercedes szakértői szerint a Red Bull autója különösen a gyors pályaszakaszokon rendelkezik előnnyel hozzájuk képest, de igazából nincs olyan kanyartípus, amelyben gyengébben szerepelne. Ám a helyzeti előnyébe nem kényelmesedhet bele az energiaitalos gárda, amely konkrét elképzelésekkel folytatja a szezont.

„Behatároltunk olyan területeket, amelyeken fejlődhetne az autó, és ezekre koncentrálunk. Másokra nincs ráhatásunk, szóval fejlesztenünk kell, golyóállóvá kell tennünk. Minimális a Mercedes és a Red Bull közötti különbség, és ezzel mindenki tisztában van, szóval tovább kell nyomnunk. Nem arról van szó, hogy elmegyünk Imolába, feljegyzünk egy győzelmet, és kijelenthetjük, hogy világbajnokok vagyunk – ez nem fog megtörténni. Hosszú a szezon, hosszú lesz a küzdelem is.”

Monaghan zárásképp elárulta, a csapat kissé csalódott a bahreini hétvégét követően, de az autó és a pilótapáros teljesítményét látva mindannyian hisznek abban, hogy komoly kihívói lesznek a Mercedesnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: