DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Az Aston Martin töretlenül hisz Vettelben

Nehéz előszezoni teszt után nehéz szezonnyitó várt új csapatánál Sebastian Vettelre, akinek a bahreini időmérő edzés és futam sem alakult jól. Csapatfőnöke azonban bízik a pilótában.

Csak nem akar megszakadni Sebastian Vettel tavaly óta tartó negatív szériája. A német pilóta egy nehéz 2020-as idény végén távozott a Ferraritól és ült át az Aston Martinba, ám a brit márkánál egyelőre nem akarnak összeállni a dolgai. A szezonnyitó Bahreini Nagydíj időmérő edzésén mindössze a 18. pozíciót szerezte meg, miután utolsó köre alatt sárga zászlókba szaladt, egy büntetés miatt az utolsó helyről várta a rajtot, a futamon pedig felöklelte Esteban Ocont, így végül messze a pontszerző helyeken kívül, a 15. pozícióban ért célba. A hétvégéről ráadásul öt büntetőponttal távozott, így a szaksajtó meglehetősen negatívan értékelte a német világbajnok teljesítményét. Otmar Szafnauer csapatfőnök szerint azonban egyetlen verseny alatt nem szabad arra a következtetésre jutni, hogy valami nem stimmel Vettel háza táján.

 vettel-bwt



„Erről nagyon-nagyon korai beszélni. Egyetlen adatunk van, egyetlen verseny. Nem ez volt a legjobbja, de a pozitívumokat tekintve az utolsó helyről egy ideig a top tízben is járt, és jól érezte magát az autóban. A körei nem maradtak el túlságosan Lance-étől [Stroll], aki már egy ideje nálunk versenyez, így jól ismer minket és az autót is. Beszélnem kell vele, ezt még korai lenne kijelenteni” – idézte őt a PlanetF1.

Vettel vesszőfutása valójában már az előszezoni teszten elkezdődött, ahol műszaki probléma miatt a mezőnyből a legkevesebb, mindössze 117 kört teljesítette másfél nap alatt, így lépéshátrányban kezdte meg az idei szezont. Az Aston Martin azonban mindent megtesz annak érdekében, hogy a pilóta elkapja a fonalat.

„Az autó teljesen eltér attól, amihez hozzászokott, a karakterisztikáit, a hajtásláncot, sok mindent figyelembe véve. Ez még a szezon korai szakasza. Kevés kört teljesített a teszten, és neki jutott mindenféle probléma. Hiszem, hogy össze fog állni számára a kép” – tette hozzá Szafnauer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: