DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Mercedes: A Red Bull mindenhol erősebb

A címvédő csapat egyik szakembere szerint a Mercedes idei autójának nyers tempója néhol egálban van a Red Bull technikájával, ám bizonyos kanyarokban jelentősen elmarad tőle.

Szenzációs küzdelmet hozott a Formula-1 idei első versenye Bahreinben, ahol a futamgyőzelem sorsa egészen az utolsó méterekig kérdéses volt a Mercedes és a Red Bull között. A győzelmet végül Lewis Hamilton nyerte szűk egy másodperces előnnyel Max Verstappennel szemben. Az ellenfél tempóját látva a német márka szembesült vele, mekkora ellenfél is lett a Red Bullból 2021-re.

 f1-bahr1-olleivan



„Hozzájuk képest egyetlen jelentős előnnyel sem rendelkezünk” – fogalmazott a csapat stratégiai igazgatója, Andrew Shovlin. „Több korábbi szezon során támaszkodhattunk a végsebességre, a nagy tempójú kanyarokra, vagy a kanyarkombinációkra, de a most látottak alapján sehol nincs előnyünk velük szemben. Az időmérő edzésen bizonyos kanyarokban jelentős előnyt építettek ki velünk szemben: a 9-10-es kombinációban és a gyors kanyarokban is erősek voltak. Ez a fő dolog. A számunkra legideálisabb kanyarokban egy szinten vagyunk velük, a többiben pedig jobbak nálunk. Gyorsabb autóra van szükségünk, ilyen egyszerű.”

Bár a Mercedes 2014 óta összességében elképesztő előnnyel rendelkezett, egyes szezonokban a Red Bulltól és a Ferraritól is tartania kellett. Ebből fakadóan a csapat pontosan tudja, mi a dolga ebben a kiélezett helyzetben „Voltak már nehéz éveink, ez nem idegen számunkra. Nehéz szezon lesz, jelenleg két csapat tűnik kiegyenlítettnek. Kétségtelen, hogy a Red Bull kiemelkedően működik. Éles, koncentrált csapat, ami nem követ el hibákat. Max kétségkívül érett és okos, aki ellen nehéz versenyezni. Emellett jól fejlődnek. Ez nem lesz egy könnyű bajnokság, Szoros lesz, de nem fogjuk feladni, és ők is ugyanígy állnak hozzá” – idézte a Motorsport a szakembert.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: