DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Vettel: Ettől sokkal több van bennem

Első szabadedzéseit teljesítette Sebastian Vettel az Aston Martin csapatával. A négyszeres világbajnok úgy érzi, kiszámíthatatlan az autó, de ettől sokkal több van benne és a „Honey Riderben” is.

Sebastian Vettel teljesítette a legkevesebb kört két hete, amikor a szezon előtti háromnapos teszt zajlott Szahírban. A német nyilván nem örült a sok technikai hibának, azonban nem esett kétségbe, inkább most gyűjtögette a kilométereket, hogy jobban összeismerkedjen az első James Bond-lányról elnevezett AMR21-esével.

Azonban a német nem zárt eredményes napot, mivel a délutáni gyakorláson csak a 14. pozíciót tudta megkaparintani: „Megpróbáltuk a rendelkezésre álló időnkből a lehető legtöbbet kihozni. Szóval, azt hiszem minden egyes kör segít abban, hogy megismerkedjek az autóval és felvegyem a ritmust.”



„Jelenleg abban a fázisban tartok, hogy próbálgatok dolgokat, szerintem még nem értem a végére a listának” – utalt rá Vettel, hogy időre lesz még szüksége, hogy jobban kiismerje az Aston Martint. „Az edzés olyan lett, amilyen, most alighanem leülünk és átbeszéljük a szabadedzésen történteket.”

„Holnap tisztábban fogunk látni és nyugodtabbak is leszünk, de ez alighanem elmondható a komplett középmezőnyről. Rengeteg maradt még bennünk, ha hozzászokom az autóhoz, még inkább feszegetni tudom majd a határokat.”

„Most még kicsit hullámzó a teljesítményünk, egyszer jobban megyünk, egyszer gyengébben, ez pedig igaz rám is. Néhol igazán jól megyek, más kanyarokban viszont lecsúszom az ívről, de ez még teljesen rendben van. Ha szombaton kiszámíthatóbb lesz az autó, biztosan többet fogok kihozni belőle.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: