DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Perezt lenyűgözi a Red Bull hozzáállása

Legyen szó az autó fejlesztéséről, a bokszkiállásokról vagy egy egyszerű megbeszélésről, a Red Bull folyamatosan a határon mozog, ami elnyerte Sergio Perez tetszését.

Idén Sergio Perez személyében ismét új csapattárs érkezett Max Verstappen mellé. Bár a mexikói pilóta még csak néhány hónapja dolgozik az energiaitalos alakulattal, a náluk tapasztalt hozzáállás és elszántság hamar meggyőzte őt, hogy jó helyre érkezett.

EwV0omyWUAAIEEV 



„Tudják, a csapat tele van versenyzőkkel. Nagyon jó a légkör. A mentalitás, a fókusz, minden a győzelemről szól. Azonnal feltűnt, hogy itt más lenni. Mindent a határon csinálnak, legyen szó bokszkiállásokról, megbeszélésekről, vagy bármiről, aminek köze van a teljesítményhez. Padlóig nyomják, és ez lenyűgöző. Persze vannak területek, amelyekhez nem szoktam hozzá, amelyeken van lehetőség fejlődésre. Ez a közös növekedésről szól, és arról, hogy hatást gyakoroljak a csapatra” – idézte őt a Motorsport.

Perez a mezőny többi tagjával együtt az év első futamára készül Bahreinben. Reméli, hogy Verstappennel képesek lesznek építő jellegű rivalizálásra. „Le akarom győzni őt, ő pedig le akar győzni engem. Húzni akarjuk a csapatot, és ha képesek vagyunk versengésre egymás között, abból az egész istálló profitálhat. Szerintem mindketten nagyon érettek vagyunk, és elég ideje versenyzünk ahhoz, hogy ezzel elbírjunk. Remélem, hogy képes leszek nyomást helyezni rá, így együtt fejlődhetünk és húzhatjuk a csapatot.”

Verstappen is hasonlóan hasznosnak érzi csapattársa személyét. Szerinte a hasznára válhat, hogy az utóbbi két évvel ellentétben most egy tapasztaltabb pilóta érkezett mellé. „A paddockból évek óta ismerem őt, most pedig természetesen jobban is belelátok abba, hogyan is dolgozik Checo. Eddig minden simán zajlott. Egy irányba tartunk, és remélem, hogy ez a helyes irány! Jó, hogy új szemléletet hoz. Remélem, hogy csapatként sok pontot tudunk majd szerezni, és minden egyes versenyhétvégén nyomás alá helyezzük a Mercedest” – árulta el a holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: