DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Pereznek egy körön még vannak gondjai

A Red Bull mexikói F1-es pilótája még nem érzi igazán jól magát az autóban, de a hosszabb etapra már így is ráérzett. Az időmérős tempó terén javulnia kell szombatig.

Élete lehetőségéhez jutott erre a szezonra a Red Bullnál Sergio Perez, ez pedig már az első bahreini pénteken is megmutatkozott: a Red Bull reális kihívónak tűnik a Mercedes számára, maga Perez pedig szintén nem volt messze csapattársától, Max Verstappentől. Dr. Helmut Marko, a csapat tanácsadója szerint Perez az első szektorban volt lassabb a hollandnál és főleg egy körön volt még lemaradása, a hosszabb etapon jót ment - ezt Perez is elismerte.

00221003_116_1



"Ha összegeznem kell az eddigieket, akkor a rövid etapokon kell dolgoznom, mert egy körön még nem érzem teljesen a magaménak az autót, gondolkodnom kell rajta, hogy mit fog csinálni. A hosszabb etapon kényelmesebbnek éreztem, ott a tempó is megvolt, ami pozitívum" - értékelt a pénteki sajtótájékoztatón, többek között a Formula.hu jelenlétében Perez.

"Szerintem kicsit még a lágy keveréken is dolgoznunk kell, ott még lehet javulni, de az autó jól teljesít, a tempó megvan és nagyon szoros lesz az időmérő. Biztossá kell tennünk, hogy mindent összerakunk és mindent jól csinálunk, hogy jól kezdhessük a szezont."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: