DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ecclestone: Meg kell állítani a Mercedest

Az F1 korábbi nagyura szerint a Ferrari és a Red Bull dominanciája sem volt annyira rossz, mint most a Mercedesé. Még Toto Wolffal is beszélt, csak hogy változzon a helyzet.

2021-ben sorozatban nyolcadik konstruktőri és egyéni világbajnoki címéért száll harcba a Mercedes istállója és annak pilótái, amilyen szériát eddig soha nem láttuk a Formula-1-ben. 2014 óta a német márka pilótái rendre megnyerik a szezonok versenyeinek minimum felét, ami a legtöbb csapat és néző szerint is árt a versenyszériának. Az F1 korábbi tulajdonosát és nagyfőnökét, Bernie Ecclestone-t annyira zavarja ez az egyeduralom, hogy nemrégiben Toto Wolff csapatfőnökkel is beszélgetett. Az nem derült ki, hogy pontosan mit kért tőle, az mindenesetre egyértelmű, hogy szeretne változtatni a helyzeten.

00119025_587



„Többet kell gondolkodnunk azon, mire van szükség a Formula-1-ben: nevezetesen arra, hogy a szórakoztatási faktor nagyobb szerepet kapjon. Érdekes kérdés a mérnöki terület is, ami nagyjából a nézők 50%-ára hatással van, de most koncentráljunk arra a 85%-ra, akiket a szórakozás érdekel. Jelen pillanatban kizárólag a Mercedes az, ami segíthet rajtunk” – nyilatkozta a német Sport1-nek.

„Beszéltem Totóval, aki tisztában van a meglátásaimmal és az érzéseimmel. Remélem, hogy most nem vetül rossz fény a Mercedesre. Fantasztikus munkát végeztek, de szeretném, ha visszamennénk a régi időkhöz. A Ferrari és a Red Bull dominanciája nem volt ennyire rossz. Ha ma valaki elmegy egy versenyre, az tudja, hogy valószínűleg az első rajtkockából induló pilóta fog nyerni. Ez nem jó így. Nem az ő hibájuk, de borzasztóan dominálnak. Az F1 lényegét nem lehet megváltoztatni, de könnyebbé kell tenni a többiek helyzetét.

A 90 éves Ecclestone a hétvégi Bahreini és a későbbi Szingapúri Nagydíj meglátogatását is fontolóra veszi. „Talán elmegyek az első futamra. Valószínűleg Szingapúrban is ott leszek, mert azt a versenyt én hoztam össze. Látni akarom, hogy minden jól működik-e, hogy a támogatók elégedettek-e. Remélhetőleg jó futamot láthatunk majd. Talán ez az egyik legjobb pálya, egy jó éjszakai futamnál nincs jobb” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: