DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

A fogadóirodáknál továbbra is Hamilton az esélyes

Március utolsó hétvégéjén kezdetét veszi a Formula-1 2021-es szezonja. A fogadóirodák szerint a végső sikerre továbbra is Lewis Hamilton a favorit, de ők is elbizonytalanodtak a teszten látottak után.

A turbó hibrid korszak 2014-es bevezetése óta nem talált legyőzőre a Mercedes és 2016-ot leszámítva Lewis Hamilton sem. Idén a Sergio Perezzel erősítő Red Bull tűnik a legnagyobb kihívójuknak, Max Verstappen teszten mutatott remeklése pedig nemcsak a Mercedest, de a fogadóirodákat is elbizonytalaníthatta.

A hétvégi Bahreini Nagydíjon ugyanis Max Verstappen sikerét várják a bukmékerek, már a kvalifikáción is, ami az elmúlt években egyértelműen a Mercedes terepe volt. A holland időmérős elsőségére pontosan olyan szorzót kínálnak, mint esetleges futamgyőzelmére.



A legtöbb oldalon 2,30-2,40-es oddsszal lehet fogadni Verstappen bahreini sikerére, tőle egy hajszállal marad el Lewis Hamilton. Valtteri Bottas és Sergio Perez elsőségére már egy nagyobb szorzóval fogadhatunk, 6,25 és 8,00 között mozognak a számok.

Ami az egész szezont illeti, ott viszont egyértelműen a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton újabb sikerére számítanak a legnagyobb fogadóirodák: a brit nyolcadik világbajnoki címe még másfélszeres pénzt sem hozna a konyhára, míg Verstappen vb-címe 3-3,5-szeres összeget fizetne, őket követi Bottas és Perez, már bőven 10 feletti szorzóval.

A konstruktőrök között szintén a címvédő Mercedes az esélyesebb, hiszen nagyjából 1,3-as oddsot kínálnak a fogadóirodák, míg a Red Bull 2013 utáni első sikere közel 3-szoros szorzóval kecsegtet. A lista harmadik helyét a Mercedes-motorral ellátott McLaren foglalja el, azonban az ő világbajnoki címük már 20-szoros, egyes irodáknál akár 30-szoros pénzt is fizetne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: