DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Alonso: Jobb vagyok, mint Hamilton, Verstappen, Vettel és Raikkönen

A kétszeres világbajnok elismerően beszélt a 2021-es rajtrács összetételéről, de magabiztos saját helyét illetően. Kitért győzelmi esélyeire és az átalakulásra, mely egy évtized alatt történt a csapat bázisán.

Erős mezőnybe tér vissza Fernando Alonso kétéves kihagyását követően: rajta kívül még három világbajnok lesz a rajtrácson – Lewis Hamilton, Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen – , a fiatalabb generációt képviselő tehetségekkel egyetemben, mint Max Verstappen vagy Charles Leclerc, nem beszélve az ígéretes újoncokról.

„Nagyszerű lesz, én már nagyon várom. Ott vannak a fiatal, tehetséges srácok, akik a kisebb kategóriákban kiválóan szerepeltek és a bajnokok, akik már két évvel ezelőtt jelen voltak: Lewis, Sebastian és Kimi” – mondta a BBC-nek adott interjúban Alonso. „Ott van még Verstappen, aki bár a fiatal generáció tagja, már négy-öt éve az élvonalban versenyez. Emiatt úgy gondolom, nagyon versenyképes rajtrácsunk van, kihívás lesz legyőzni mindenkit a pályán.”

Arra a kérdésre, hogy Alonso úgy véli, még mindig van annyira jó, mint a név szerint említett négy versenyző, az Alpine spanyolja tömören és magabiztosan válaszolt: „Nem. Jobb vagyok náluk.”



Maximalistaként Alonso célja a győzelmek megszerzése és akár világbajnoki küzdelem, de tudja, hogy erre egy évet várnia kell, a nagy dobás lehetőségét a 2022-es szezon jelenti.

„Azzal a céllal tértem vissza a Formula-1-be, hogy jól teljesítsek, ez nyilvánvaló. Esélyt akarok futamok megnyerésére és remélhetőleg a bajnokságért való harcra. Tudjuk, hogy ez idén nem lesz lehetséges, mert a szabályok kis eltéréssel ugyanazok, mint az előző években, de 2022-ben esély lesz arra, hogy az új előírások megkeverik a rajtrács sorrendjét. Mi akarunk lenni az egyik csapat, amely mindenkit meglep. Ehhez keményebben kell dolgoznunk az idei évben” – mondta Alonso.

A közel 40 éves veterán harmadik turnusát teljesíti az enstone-i bázisú csapattal, amelynél utoljára 2009-ben versenyzett. Egy évtized alatt jelentős változás ment végbe a főhadiszálláson.

„Nagyon más, ez pedig egy jó jel. Ha tíz év elteltével ugyanolyan lenne, az nem lenne olyan jó hír számomra” – idézi a Motorsport.com Alonsót. „Meglátásom szerint a gyárat jelentősen modernizálták, több ember dolgozik most, a technológia egészen más, mint 15 éve. Nagyon elégedett voltam azzal, amit tavaly láttam az Enstone-ban és Viryben tett látogatások során.”

„Kiváló tervezőink és szakembereink vannak, a szerelők közül néhányan még ugyanazok, mint mikor utoljára itt versenyeztem. Ez nosztalgikus számomra, és jó atmoszférát teremt, meg akarjuk ismételni a múltbeli sikereket. De vannak újak is, kiváló a csapatszellem, tehetséges fiatalokkal. A szervezeti struktúra megfelelő, reméljük, hogy teljesíteni tudunk majd.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: