DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Horner: Jó a Drive to Survive, de…

A Red Bull csapatfőnöke szerint a Netflix F1-et feldolgozó sorozata nagyszerű hatással van a sportra, de őszintén bevallja, hogy folyton összerezzen, amikor az epizódokat nézi.

A napokban érkezett meg az amerikai tartalomszolgáltató Formula-1-es sorozatának harmadik évada, ami számos országban átvette a nézettségi toplisták első helyét. A magyarul Hajsza a túlélésért címen futó széria elsődleges célja, hogy minél szélesebb közönségnek mutassa be a száguldó cirkusz legutóbbi szezonjának eseményeit, betekintést nyújtva a kulisszák mögé. Bár népszerűsége vitathatatlan, a sorozatot rendre az a kritika éri, hogy hajlamos kiszínezni a valóságot, és egyes emberek viselkedését, vagy történések menetét más színben tálalja. Erre utalt Christian Horner is, aki a csapata weboldalán egy szezonelőzetesben tért ki a sorozatra.

horner-2021-portre1



„Nemrégiben megkérdezték tőlem, nem rándulok-e össze, amikor visszanézem. Az őszinte válasz az, hogy de, folyamatosan! Ez egy tévéműsor, de olyan oldalát is megmutatja a sportnak, amit a szokásos hétvégi közvetítések nem. Megmutat bizonyos jellegzetességeket és karaktereket, amiket a hatás kedvéért bizonyos módon tálal. Összességében nagyon pozitív az F1 számára, a népszerűsége lehengerlőnek tűnik. Egy teljesen új közönséget teremtett. A 14 éves lányomat és a barátait eddig nem igazán érdekelte az F1, de a Netflix sorozata óta minden pilótát felismernek!” – árulta el.

Horner a Red Bull előtt álló hónapokra is kitért. Ezzel kapcsolatban elárulta, az idei és a 2022-es autón párhuzamosan dolgoznak. „A 2021-es karosszéria kapcsán történtek változások, szóval Andrian Newey és a csapat megosztja az idejét mindkét autó, az RB16B és az RB18 között. Ez felér egy zsonglőrködéssel, mivel a 2022-es szabályrendszer egy darab üres papír. Nincsenek áthozott alkatrészek, az erőforrásaink pedig a költségvetési szabályozás miatt korlátozottak” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: