DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ezért tiszteli Vettelt Sainz

A Ferrari spanyol F1-es pilótája elmondott egy történetet, amely ismét rávilágít arra, hogy Sebastian Vettel hogyan viselkedik a színfalak mögött.

Carlos Sainz váltotta Sebastian Vettelt a Ferrarinál 2021-re, a fiatal spanyol pilóta pedig elárulta, hogy a négyszeres világbajnokra is nagyon felnéz - a példaképe Fernando Alonso, de Vettel emberi oldalát is nagyon tiszteli a versenyzői mellett. A két pilóta közösen dolgozott anno a Red Bullnál, amikor Vettel még a csapat húzóembere volt, Sainz pedig fejlesztő és tesztpilótaként segítette a munkáját - a spanyol tisztelete is onnan ered.

00120030_195_1



"Nagyon tisztelem Sebastiant. Szerinte ő egyike azon versenyzőknek, akik egy érát fognak meghatározni a Formula-1-ben annak ellenére, hogy milyen nehéz évei voltak az elmúlt időszakban. Íme egy történet... amikor 2014-ben elköszönt a Red Bulltól, én a szimulátorban dolgoztam és küldött nekem egy levelet. Azt gondolta, hogy fontos munkát végeztem neki és a csapatnak és megvolt benne az, hogy személyre szóló levelet küldjön - nem csak nekem, de a Red Bull minden alkalmazottjának" - mondta Sainz a Soy Motornak adott interjújában.

"Tudta, hogy akár hajnali négykor is órákat dolgoztam a beállításokon, például az ausztrál futama miatt és elég kedves volt ahhoz, hogy levélben köszönje meg a munkámat és az erőfeszítéseimet. Azóta különleges kapcsolatom van vele és nagyon tisztelem őt" - tette hozzá a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: