DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel sisakja jó cél érdekében lett rózsaszín

A Ferraritól az Aston Martinhoz igazoló négyszeres világbajnok sokakat meglepett rózsaszín sisakjával, mivel mindenki által kedvelt dizájn volt a fehér alapon futó német zászló.

Sebastian Vettel a háromnapos szezon előtti teszten rózsaszín sisakfestést villantott, amivel sokakat meghökkentett. Ő úgy gondolja, attól, hogy a Ferrarinál német zászló volt a sisakján, nem feltétlenül kell ugyanazt a dizájnt használnia karrierje végéig.

„Természetesen büszke vagyok rá, hogy német vagyok, de semmi sem köti meg a kezemet, hogy folyton ott legyen a német zászló a sisakomon. A dizájn ugyan hasonló és az alap festés is szinte megegyezik, de a színnek van egy üzenete.”



Utalt Vettel rózsaszín bukójára, azonban az új szín nem arra utal, amire elsőre sokan gondolnának: „A csapatnak már komoly múltja van a BWT oldalán, nemcsak egy erős partneri kapcsolat van köztük, de egy ideológia is áll e mögött.”

„Többé nem fogok műanyag palackokat használni, így elkerülhetjük a műanyag hulladékok térhódítását. Az F1 is jó útra lépett azzal, hogy kizárta a műanyagokat a paddockból” – folytatta Vettel.

„Jómagam így élek már egy ideje, és azt hiszem vannak megoldások erre a problémára, és olyan cégek is, mint a BWT, amelyek kínálnak is megoldást. A legfontosabb a figyelemfelkeltés. A sisak dizájnja egy aprócska dolog, de sok embert el lehet érni általa.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: