DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Vettel azt sem bánja, hogy rózsaszín a sisakja

Az Aston Martinhoz csatlakozva Sebastian Vettel számára egy új időszak kezdődik az F1-ben. Egy megállapodás következtében az autója és a munkakörnyezete mellett a sisakfestése is nagyban megváltozott.

A négyszeres világbajnok az idei szezonra egy számára új támogatóval, a BWT nevű osztrák víztechnikai céggel kötött egyezséget, amely a fenntarthatóságot szem előtt tartva szolgáltat ivóvizet a világ számos pontján. A német pilóta ennek a törekvésnek lett a nagykövete, így a sisakja a tőle megszokottól eltérően idén feltűnő rózsaszín árnyalatokba burkolózott. Az első dizájnjáról a német zászló is lemaradt, de Vettelt ez egyáltalán nem zavarta, mert az üzenetet sokkal fontosabbnak tartja a saját ízlésnél.

 vettel-bwt



„A büszkeségem nem akadályozott abban, hogy lecseréljem a német zászlót. A dizájn hasonló maradt, de az üzenet nyilvánvaló. A csapatnak már története van a BWT-vel, ami nem csak egy erős partner. Jelentős technológiai háttérrel rendelkeznek, és olyan helyeken is iható vizet tesznek elérhetővé, ahol ebből hiány van. A legfontosabb a figyelemfelhívás. Apró dolog más színűre festeni a sisakomat, de sokakhoz elér az üzenet, szóval örülök, hogy észrevették” – idézte őt a Motorsport.

Vettel elárulta, a saját otthonában is a minél kevesebb műanyag hulladék termelésére törekszik. „Nekem is van egy hasonló eszközöm. Már nem használok műanyag flakonokat. A Formula-1 keményen dolgozik azon, hogy megszabadítsa a flakonoktól a paddockot. Az utóbbi néhány évben én is erre törekedtem, mindannyiunknak a jobb jövőn kellene dolgoznia. Vannak cégek, amelyek megoldást kínálnak erre, és a BWT is ezek közé tartozik” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: