DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Russell: Tényleg nehéz velem dolgozni

Főnöke kijelentését támasztotta alá George Russell, aki elismerte: nemcsak saját magától, a környezetétől is nagyon sokat vár, de ezt pozitív célok érdekében teszi.

George Russell idén a harmadik Formula-1-es szezonjára készül a Williams istállójánál, ahol új főnöke a közelmúltban úgy nyilatkozott a fiatal brit pilótáról, hogy jó értelemben, de nem könnyű vele dolgozni. „Azért, mert nagyon magasak az elvárásai. Én viszont imádom az olyan pilótákat, akik kihívások elé állítják a csapatot, és sosem elégedettek. Ezek a srácok lesznek a jövőben világbajnokok” – fogalmazott Jost Capito.

russell-portre-20201



Russell erre reagálva elismerte a sajtónak, hogy valóban ez a helyzet, de ezt nem önző érdekekből, hanem a csapatért teszi. „Ha valaki sokat kér, akkor annak érdemes építő jellegűnek lennie. Örülök, hogy ők így látják. Nem könnyű velem dolgozni, minden téren a határokig hajtom ezeket a srácokat. Nem számít, hogy mérnök, tervező, aerodinamikai szakértő vagy marketinges – én mindig, mindenkiből többet akarok kihozni. Így működöm” – nyilatkozta az Express magazinnak a 23 éves brit.

Russell a múlt hétvégét az F1 előszezoni tesztjén töltötte Bahreinben, ahol mindössze másfél napnyi ideje lehetett volna a gyakorlásra, mivel az idei teszt minden eddiginél rövidebb ideig, három napon át tartott. A Williams azonban úgy döntött, nem megfelezi az időt a két pilótája között, hanem egy teljes napot a tesztpilótának, Roy Nissanynak ad. Ez még nehezebbé tette az állandó versenyzők számára az idei felkészülést. „Ez hatással van a pilótára. Az egész tél kimaradt, aztán nekem egyetlen nap jutott, a többieknek pedig [műszaki hiba miatt] másfél. Ez nem sok ahhoz képest, hogy Roger Federer valószínűleg az utóbbi húsz év során minden egyes nap teniszezett. Ez hatással van ránk, de mindenki ebben a hajóban evez.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: