DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Néha Stroll tanítja Vettelt, nem fordítva

Sebastian Vettel komoly tapasztalatokkal a háta mögött érkezett az Aston Martin F1-es istállójához, ennek ellenére nem egyirányú a közte és a fiatal csapattársa közötti információáramlás.

A Ferraritól távozva idén egy számára teljesen új közeghez csatlakozott Sebastian Vettel, aki 2021-től az Aston Martin egyik pilótája és arca lett. A négyszeres világbajnok szemmel láthatóan hamar beilleszkedett az új környezetébe, ahonnan rendre őt dicsérő nyilatkozatok látnak napvilágot. Ezek közé tartoznak Lance Stroll szavai is, aki hamar felismerte, mennyire tapasztalt pilóta is érkezett mellé a csapathoz.

EwsGmLiWUAIy0kW



„Az autó viselkedését és az ahhoz fűzött elvárásait tekintve széles ismeretekkel rendelkezik, nagyon bölcs meglátásai vannak. Nyilvánvalóan komoly tapasztalattal bír, és tehetséges pilóta, de még az év korai szakaszában járunk. A következő néhány hét alatt, amikor elkezdődik a versenyzés és egy időben hajtunk pályára, még jobban meg fogom ismerni őt. Egymás meglátásaira is tudunk majd reagálni, így sokkal tisztább képet kaphatunk” – nyilatkozta a Motorsportnak.

Ám a több, mint 250 nagydíjrajtja ellenére Vettelnek is lehet újat mondani. Mivel Stroll 2019 óta a csapat tagja, így néha ő is ki tudja segíteni kollégáját néhány praktikus tanáccsal. „Van néhány évnyi tapasztalatom ezzel a csapattal, szóval sokkal jobban ismerem az autót és az embereket. Ő sok dologgal még csak most ismerkedik: a csapat és az autó működésével, a sok új gombbal – számos dolog új számára. Különböző helyzetben vagyunk, de biztos vagyok benne, hogy a megfelelő irányba tudjuk terelni a csapatot, és kihozzuk az autóból a maximumot” – tette hozzá Stroll.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: