DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Egyik nagy gyengeségén javított a Red Bull

Max Verstappen első benyomásai alapján sokat javult a Red Bull F1-es autója az idei szezonra. A megbízhatóság és a tempó is ígéretes, de a stabilitás az, aminek a pilóta pénteken kifejezetten örült.

Az utóbbi két Formula-1-es szezon során két fiatal és tehetséges pilótának, Pierre Gaslynak és Alex Albonnak is beletört a bicskája a Red Bull körülményesen viselkedő, nehezen vezethető autójába. Az energiaitalos csapat erre reagálva a téli szünet során mindent megtett annak érdekében, hogy az autó kezelhetőségén javítson, és Max Verstappen első tapasztalatai alapján ez sikerült is. A bahreini előszezoni teszt első napján az élen zárt holland pilóta elégedetten szállt ki az RB16B-ből, ami egész nap problémamentesen futott, és a leintésig 139 kört teljesített.

 EwSS7oIWYAUKpE0



„Sok mindenhez kell ilyenkor alkalmazkodni, de az első rendes kifutásom nagyon pozitív volt. Jó az autó egyensúlya, kellemes érzés vezetni. Hogy is mondják? Kiszámítható volt! Mindig ilyen napokra vágyunk, amikor ilyen sok kört tudunk teljesíteni. Különösen egy Bahreinhez hasonló pályán, ami nagyon keményen bánik a gumikkal, és különösen ma, mert nagyon meleg és szeles volt az idő. Nagyon pozitív, hogy ilyen sokat futottunk. Mindig ez a cél, de kisebb-nagyobb problémák miatt általában ez nem sikerült. Nálunk most semmi ilyesmi nem történt” – idézte a Motorsport a pilóta első benyomásait.

A Red Bull utóbbi néhány előszezoni tesztje messze nem alakult ilyen simán, de Verstappen egyelőre nem bocsátkozna jóslatokba, hogy az eddig látott teljesítmény mire lesz elég a szezon 23 versenye során. „Ezt nehéz megmondani, de a saját szemszögünkből jó napunk volt. Sokat mentünk, jónak tűnik az autó, és nem volt problémánk. Ez egy pozitív kezdés számunkra, ami kellemesen felvezeti a következő két napot” – fogalmazott péntek este.

Verstappen szombatra új csapattársának, Sergio Pereznek adta át az RB16B-t, amivel a mexikói a tervek szerint egész nap gyakorolni fog.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: