DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sprintfutamok: Fél órás extra, amiért pont jár

Stefano Domenicali árult el egy-két dolgot az idén bevezetésre kerülő F1-es sprintfutamokról - az egyik ilyen, hogy Silverstone-ban biztosan rendeznek ilyen versenyt az idei szezonban.

Továbbra is zajlanak az egyeztetések, hogy pontosan hogyan is bonyolítsák le, illetve hogyan értékeljék az idén bevezetésre kerülő sprintfutamokat a Formula-1-ben, de az már eldőlt, hogy igenis rendeznek ilyen megmérettetéseket bizonyos hétvégéken. Az üggyel kapcsolatban Stefano Domenicali, az F1 vezetője nyilatkozott legutóbb a Daily Mailnek.

f1_4



"Most véglegesítjük a részleteket, de természetesen nem akarjuk elvenni a fő nagydíj presztízsét. Továbbra is az marad a hétvége csúcspontja, de ezeken a hétvégéken lesz egy időmérőnk pénteken, aztán egy szuper időmérőnk szombaton. Ez biztosítani fog némi komolyabb akciót a fő futamot megelőző napon, a szurkolók, a média és a közvetítők is extra tartalmat kapnak, ami fél óráig tart majd. Dobogós ünneplés nem lesz, arra vasárnapig kell várni" - beszélt a tervekről Domenicali.

"Pontokat viszont osztunk majd érte, hogy pontosan mennyit, azt még nem döntöttük el. A bajnokságba beleszámít és a fő futam rajtsorrendjébe is ugyanúgy. Egyelőre csak annyit mondhatok, hogy Silverstone-ban biztosan lesz sprintfutam" - tette hozzá. A hírek szerint egyébként Monza, Brazília és Kanada a jelölt a további ilyen jellegű extra versenyekre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: