DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Sainz: Velem nem lesz belviszály a Ferrarinál

Carlos Sainz elmondása alapján jó kapcsolat kezd kialakulni közte és Charles Leclerc között, akik máris sok időt töltöttek együtt a tél során. Sosem voltak gondja a csapattársaival, most sem lesz.

Miután Sebastian Vettel szerződését nem hosszabbították meg a Ferrarinál, bejelentették, hogy 2021-től Carlos Sainz lesz Charles Leclerc csapattársa. A maranellói istálló tavaly fennállása egyik legrosszabb eredményét produkálta, ezen kellene idén javítaniuk.

Leclerc és Vettel ugyan többnyire jól kijöttek egymással, azonban többször is összetűzésbe kerültek a pályán. A McLarentől érkező Sainz szerint az ő érkezésével ez a probléma meg is szűnt a Ferrarin belül.



„Charles és én máris rengeteg időt töltöttünk együtt Maranellóban, januárban és februárban. Eddig jól kijövünk egymással, úgy gondolom, egyértelműen képesek leszünk előrébb vinni a csapatot” – mondta a spanyol a Crash.net-nek.

„Mindig meg kell, hogy legyen az egyensúly a csapat érdekei és aközött, hogy le akarod győzni a csapattársad. Eddig sosem volt problémám egyikükkel sem, szóval nem tudom, mi kellene ahhoz, hogy ez épp Charles-lal történjen meg.”

A szerdán bemutatott Ferrarival szeretne előrébb lépni a csapat, de Binotto nem ígért nagyokat a szezon előtt, az pedig, hogy Sainz mennyire jól kijön csapattársaival, jól látszik azon is, hogy máris golfozni ment Bahreinben Lando Norrisszal, akivel két évig alkottak egy párost a McLarennél.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: