DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„A mai Ferrarinak mindene megvan, csak jó vezetője nincsen”

A megfelelő eszközökkel és emberekkel is rendelkezik a Scuderia, viszont kérdéses, hogy jelen van-e az a személy, aki képes összefogni mindezt – vélekedik Maranello múltjának legendás alakja, Mauro Forghieri.

Jelentős szeletét átélte a Ferrari Formula-1-es történetének Mauro Forghieri, mivel 1961 és 1984 között főtervezőként és technikai igazgatóként szolgálta Enzo Ferrari versenycsapatát: így ha valakiére, az ő véleményére lehet adni a maranellói gárdát övező kérdésekben. A nyolc konstruktőri vb-címben közreműködő Forghieri szerint a jelenlegi csapat képes lenne a győzelemre, csak az összetartó erő hiányzik.

„Jó esetben aki hibázik, az utána reagál rá. A múltban a legjobb csapatok mindig visszaküzdötték magukat egy gyenge év után. A Ferrarinak is megvannak az ehhez szükséges eszközei és emberei, de nem tudom, hogy megvan az az ember is, aki képes a vezetésre. Manapság létfontosságú egy olyan személy, aki tudja, hogyan kell megválogatni a beosztottjait és a megfelelő helyre tenni őket” – nyilatkozta a 86 éves Forghieri a La Gazzetta dello Sportnak.



Az egykori mérnök kiemelte, manapság a csapatfőnök mellett a versenyzőknek is feladata társai vezetése: „Két gyors versenyzőre is szükség van, máskülönben nem lehet kitolni az autó határait. A mai versenyzők felelőssége nagyobb, mint az én időmben. Akkor csupán gyorsan kellett vezetniük, most viszont fejlett autóipari kultúrával kell rendelkezniük. Képesnek kell lenniük hatni a projektre és irányt mutatni a fejlesztésnek” – magyarázta Forghieri Leclerc és Sainz felelősségét a Ferrari felzárkózásában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: