DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Nem megy el minden versenyre Binotto

Maranellóban is számos munkatársat kell koordinálni a versenyhétvégéken, emellett ott vannak a 2022-es szabályváltozások: Mattia Binotto úgy döntött, a szezon második felében nem utazik mindenhova a versenycsapattal.

A Ferrari csapatfőnöke már a 2020-as szezonban is kihagyott több nagydíjat – köztük a török futamot, ahol a csapat mindössze három dobogójának egyikét szerezte –, ezeken a hétvégéken Olaszországból tartotta a kapcsolatot beosztottjaival. Mattia Binotto hasonlót tervez az idei, 23 állomásból álló szezonban is: egyes versenyhétvégéken a maranellói csapatot felügyeli személyesen.

„A tavalyi évben kihagytam pár futamot, mert végső soron egy teljes céget kell vezetnem, a munkám nem csupán a versenyhétvégére és a pályára korlátozódik. Sok a teendő Maranellóban is, számos embert kell vezetni, koordinálni kell a tevékenységeket. A mostani remélhetőleg 23 versenyből álló bajnokság lesz, nagyon hosszú, a második fele különösen intenzív. És 2022-re nézve is egy egészen nagy kihívás vár ránk. Ezért a szándékom az, hogy a 2021-es szezonban sem leszek jelen az összes futamon” – idézi a Ferrari pénteki sajtóeseményén nyilatkozó Binottót a RaceFans.net.



A csapatfőnök a szezon első szakaszában fontosnak tartja, hogy személyesen ott legyen mindenhol. Később azonban, ahogy a szabályváltozások projektje is egyre fontosabbá válik, több időt tölt Maranellóban, hogy a 2022-es felkészülést felügyelje.

„Természetesen a szezonkezdetből én is kiveszem a részem, ez fontos abból a szempontból, hogy megítéljem teljesítményünk az elején, megbizonyosodjak róla, hogy minden jól működik a versenypályán. De egy ponton elkezdem kihagyni a futamokat és otthon, Maranellóban leszek, hogy 2022-re koncentráljak.”

„Természetesen Maranellóban ott a virtuális garázsunk, így végig közvetlen kapcsolatban leszek a versenypályával. De a helyszínen lesz a versenyigazgatónk, Laurent Mekies, aki, mint ismert, nagyon tapasztalt és velünk is régóta együtt van már. Tavaly bebizonyította, hogy képes megbirkózni a feladatával és vezetni a teljes csapatot a versenyhétvégén. Ezért nyugodt vagyok a döntésem miatt és afelől, hogy néha nem leszek ott a pályán” – mondta Binotto, akinek csapatfőnöki teendőit tavalyhoz hasonlóan a sportigazgató Mekies fogja ellátni a kihagyott nagydíjakon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: