DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Egy hét pihenést tervezett Schumacher, egy napig bírta

Harminc évvel Michael után Mick Schumacher is bemutatkozik a Formula-1-ben. A német elsősorban nyakizmait edzette, új technikákat próbált ki és alpesi síelni is elment a felkészülés folyamán, amelybe végül szünetet sem iktatott be.

Csak december elején ért véget Mick Schumacher Formula-2-es szezonja – a bajnoki cím megnyerésével –, melyet követően máris megkezdhette a felkészülést az erőhatások és versenyek hossza miatt nagyobb fizikai megterhelést jelentő Formula-1-re. A fiatal német egyetlen hét pihenést engedélyezett magának, de végül ezt sem tartotta meg.

„Eredetileg azt akartam, hogy egy hetet kihagyjak az edzésből, de nem sikerült. Egy nap szünetet tartottam, unatkoztam, ezért inkább visszamentem a konditerembe és ismét elkezdtem edzeni. Főleg a nyaki izmokra fókuszáltam, ezt éri a legnagyobb hatás, miközben autóban ülünk. Minden nap edzettem, és továbbra is így csinálom” – beszélt az edzésprogramról Mick Schumacher a Haas oldalán.



„Ilyen téren nagyon felkészültnek érzem magam, akárcsak a teljes fizikumot tekintve. Máshogyan kell edzeni: itt már kormányszervó áll rendelkezésre, ami sokkal kényelmesebbé teszi az autó vezetését a kanyarokban, de fel kell készíteni a testet a G-erőkre, ami a versenyeken ér. Egy autón kívül töltött hét után a testet már újra fel kell készíteni, ha ismét vezetni akarunk.”

„Néhány újdonságot is kipróbáltam. Alpesi síelni mentem, ami jó móka volt. Remek emberekkel edzhettem együtt, akik megmutatták a helyes technikákat, ami minden ebben a sportban. Jó volt új dolgokat megtanulni, segít az alkalmazkodásban. Ezért próbálok ki minden évben valami újat” – részletezte a téli felkészülést Schumachert.

Az óra ketyeg, és közeledik a nagy pillanat: kevesebb mint három hét múlva Mick Schumacher rajthoz áll pályafutása első Formula-1-es nagydíján, a sport egyik legsikeresebb versenyzőjének nyomdokába lépve.

„Természtesen különleges érzés a 20 Formula-1-es versenyző egyikének lenni. Gyerekként 15 évig álmodtam erről, most pedig megtörténik. Érzelemdús és nagyon kellemes érzés. Éppen idén 30 éve, hogy apám először versenyzett a Formula-1-ben. Ez még érzelmesebbé és kellemesebbé teszi” – mondta Mick Schumacher.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: