DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Aston: Nehéz lesz egy ilyen középmezőnyben

A Ferrari fejlődni fog, a McLaren tavaly is harmadik volt, az Alpine mögött ott egy komplett autógyár és Alonso – nehéz első F1-es évre számít a középmezőnyből kitörni vágyó Aston Martin.

Minden eddiginél szorosabb csatára számít a Formula-1 középcsapatai között az Aston Martin vezérigazgatója és csapatfőnöke. A brit autómárka idei érkezésével a Racing Pointból átalakult istállónál magasra szöktek az elvárások, de Otmar Szafnauer óva int mindenkit attól, hogy megégesse magát a nagyravágyással.

 Evp022EWQAgeMqH



„Vakmerő lenne csak előrefelé nézni, és nem foglalkozni a mögöttünk lévőkkel. Jó munkát kell végeznünk. A középmezőny egyre versenyképesebb és nehezebb környezet. Kétlem, hogy a Ferrari örökre hatodik marad, szóval az idei évtől nehéz lesz őket legyőzni. A McLaren is kemény lesz, tavaly legyőztek minket a harmadik helyért. A Renault mögött egy gyártóóriás áll, és a kétszeres világbajnok [Fernando] Alonso érkezésével ők sem lesznek könnyű ellenfelek. Nagyon-nagyon nehéz lesz az élmezőny elejében végeznünk” – idézte aCrash.net a szakvezetőt, aki ennek ellenére fél szemmel a topcsapatokat fürkészi. „Eközben szeretnénk azokra koncentrálni, akik előttünk végeztek. Közelebb akarunk kerülni a Mercedeshez és a Red Bullhoz. Nagy feladat vár ránk, de készen állunk a kihívásra: keményen fogunk dolgozni, és mindent megteszünk a cél elérése érdekében.”

A Racing Point istállója 2020 utolsó versenyein hozta fennállása legjobb formáját: a Szahíri Nagydíjon egy futamgyőzelmet és egy harmadik helyet ünnepelhetett, Abu Dhabiban pedig csak egy műszaki hiba fosztotta meg az újabb elsőségtől.  „Számunkra az lenne a siker, ha ott folytatnánk a szezont, ahol a tavalyit abbahagytuk. Év vége felé nagyon erősek voltunk. Sajnos kulcsfontosságú pillanatokban szenvedtünk el műszaki hibákat, aminek az lett a következménye, hogy nem sikerült minden helyzetből kihozni a maximumot. Egyértelmű siker lenne számunkra, ha a tavalyi teljesítménnyel folytatnánk, de stabilabb pontszerzőkké válnánk” – tette hozzá Szafnauer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: