DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel: Segíteni fogok Strollnak

Az Aston Martinhoz érkező Sebastian Vettel úgy látja, hogy bár Lance Stroll sok bírálatot kapott idáig csak azért, mert a tulajdonos fia, de a kanadainak igenis megvan a sebessége a Formula-1-hez.

Lance Strollnak ez lesz az ötödik szezonja a száguldó cirkuszban és a harmadik jelenlegi csapatánál, amely idén már Aston Martin néven, gyári támogatással indul. A még mindig csak 22 éves versenyző debütálása annak idején súlyos beszédtéma volt a sajtóban.

Mindenki biztosra vette, hogy soha nem jutna el Stroll a Formula-1-ig, ha nincs az édesapja, a milliárdos Lawrence Stroll. Azóta viszont már többször is megmutatta tehetségét a kanadai, hiszen már többször is dobogóra állt és a tavalyi Török Nagydíjon még a pole-pozíciót is megszerezte.



Újdonsült csapattársa a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel lesz, aki szerint szintén megvan minden Strollban, hogy a legjobbak közt bizonyítson: „Egyértelmű, hogy én vagyok az öregfiú, ő pedig a fiatal. Ez nemcsak az útlevelünkre nézve nyilvánvaló, de szerintem én több tapasztalattal is rendelkezem.”

„Nagyon tehetséges srác, a nyers tempója pedig nagyon is rendben van, szerintem sokat tud még tanulni. Örömmel segítek neki ebben, soha nem titkoltam semmit a csapattársaim elől, miért kezdeném el ezt most?” – tette fel a költői kérdést Vettel a Motorsport Weeknek.

„Szerintem ez egy olyan szituáció, amiben mindketten nyerünk. Még nem versenyeztünk egymás ellen, azonos autóban, de úgy gondolom, a sok kritika, amit kap, nem fair, hiszen már többször is bizonyította, mennyire gyors.”

„Ha megszerezte a pole-pozíciót Törökországban, akkor nem lehet olyan rossz, mert azok voltak a legrosszabb pályakondíciók, amikkel 14-15 év alatt találkoztam a Formula-1-ben. Nemhogy a pályán maradt, de nagyszerű időt is ment. Bizonyára sok tehetség szorult belé, ha képes volt erre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: