DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Lesújtó véleménnyel van az F1-ről Enzo Ferrari fia

A jelenlegiek minden idők leggyorsabb formulaautói, hihetetlenül fejlett technika dolgozik bennük, de ez mit sem ér, ha a tv-képernyőkön mindez nem jön át – véli Piero Ferrari.

Piero Ferrari a legendás csapatalapító, Enzo Ferrari egyetlen élő fia, aki természetesen szorosan nyomon követi a Formula-1-es eseményeket. Viszont bizonyos szempontból egyáltalán nincs megelégedve a sportággal mint szórakoztatóipari termékkel, az üzletember szerint ugyanis hiába a mostaniak a legfejlettebb és leggyorsabb versenyautók a száguldó cirkusz történetében, ha a nézők ebből semmit nem értékelnek a tv-képernyők előtt ülve:

ferrari-f1-dppi-2020-abudhabi



„A világjárvány miatt máshogy nem lehet jelenleg követni az F1-et, csak a televíziókon keresztül. A mostaniak a történelem leggyorsabb formulaautói, de tv-n keresztül érkező felvételek nem adják át ezt az élményt, amit akkor élhetünk át, ha a pályán vagyunk és élőben láthatjuk őket” – vélekedett Ferrari a Motorsport.com szaklapnak nyilatkozva. „Teljesen más jut el az emberekhez, a rajongókhoz. Ezek F1-es autók, amelyek 330 km/h-nál nagyobb tempóval száguldanak, de a képernyőket nézve nem érezzük úgy, hogy más sebességre lennének képesek, mint a Formula-2-es autók. Így viszont mi értelme óriási pénzösszegeket költeni olyan műszaki megoldásokra, amelyek csupán kis mértékben járulnak hozzá a show-hoz?”

Ferrari hozzátette: ráadásul az említett technológiák jelentős részét még titokban is tartják a rajongók előtt, így pedig még nehezebb szórakoztatóvá tenni a sportot. Enzo Ferrari 75 éves fia egyébként nem akárkivel folytatott diskurzust ugyanebben a témában:

„Nemrég beszéltem erről Bernie Ecclestone-nal, akivel időről időre kapcsolatban vagyok telefonon. A Formula-1-nek olyan sportnak kell lennie, amely ismét olyan show-t nyújt, ami szórakoztatja a rajongókat. Rendkívül gyors formulaautóink vannak roppant fejlett technológiával, de vajon tud-e erről bárki is?”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: