DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Perez: Verstappen technikai tudása kimagasló

Sergio Perez a héten megtette első métereit a Red Bull volánja mögött. Elmondta, hogy a szimulátor sokat segített neki a beilleszkedésben, de Max Verstappen hozzáállásáról is beszélt.

Sokáig úgy tűnt, nem jut majd hely a 2021-es rajtrácson Sergio Pereznek, aztán nem sokkal karácsony előtt bejelentették, hogy Alexander Albon visszalép tartalékversenyzőnek, és a Racing Pointtal futamot nyerő mexikói lesz Max Verstappen partnere idén.

Perez már meg is tette első köreit az RB16B-vel, az energiaitalosok legújabb autójával, és elárulta első benyomásait erről: „Elsőre csak álltam döbbenten. Ha egy autón rajta van a neved, az mutat majd neked valami újat” – idézi a Speedweek a mexikóit.



„Eddig is rengeteg időt töltöttem el a szimulátorban, ez pedig nagyban hozzájárult ahhoz, hogy könnyebben összeszokjunk az autóval” – mondta Perez, aki ezt követően témát váltott és Verstappenről ejtett pár szót.

„Azonnal láttam, hogy Max technikai téren nagyon erős. Minél jobban ismered az embereket, annál felszabadultabban tudsz velük kommunikálni. Minden versenyző máshogy beszél az autójáról. így egy mérnök vagy egy szerelő számára rendkívül fontos, hogy tökéletesen megértse versenyzőjét.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: