DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Régóta erről a napról álmodtam”

Az Aston Martin F1-es visszatérésével Lawrence Stroll csapattulajdonosnak egyszerre két régi álma teljesült. A kanadai üzletember hosszú éveken át dolgozott azon, hogy a napokban bemutatott istálló létrejöjjön.

61 év kihagyás után idén március harmadikán nagy médiafigyelem mellett leplezte le új Formula-1-es autóját az Aston Martin. A patinás brit autógyártó számára az a Lawrence Stroll ágyazta meg az F1-es lehetőséget, aki előbb a száguldó cirkuszban vásárolta fel a csődeljárás alá került Force Indiát, majd az Aston Martinban is jelentős részesedést szerzett. Az idei szezonra tehát egy többéves munka érett be, ami nagy örömmel töltötte el idősebb Strollt. A kanadai származású üzletember a csapat szerdai bemutatóján nyilatkozva elárulta, gyerekkora óta erről a napról ábrándozott.

lstroll-aston20211



„Régóta erről a napról álmodtam. Gyerekkorom óta imádom az autókat, és a versenyzést is mindig imádtam. Az első álmom az volt, hogy saját Formula-1-es csapatom legyen, a második pedig az, hogy jelentős részesedést szerezzek az Aston Martin Lagondában. Ez a nap e két álom egybeolvadásáról szól. Ez a nap bizonyítja, hogy az álmok az új AMR21 képében tényleg valóra válnak” – fogalmazott Stroll, aki szerint a brit márka F1-es szerepvállalását a világ számos pontján izgatottan figyelik. „Az Aston Martin 61 év utáni visszatérése a Formula-1-be erőteljes hatással lesz a sportra, a médiára, a rajongókra és a nemzetközi figyelemre is.”

A nagyságrendileg 500 fős, eddig Racing Point néven futó csapat számára a 2020-as év is sikeresen alakult – köszönhetően a futamgyőzelemnek és a további három dobogós helyezésnek -, ám idén egy új fejezet kezdődik az alakulat életében. „Ez csak a kezdet. A csapat tovább dolgozik, az ambícióinknak pedig nincsenek határai. Minden elem, az emberek és a támogatók is a helyükre kerültek az igazi fejlődéshez.”

A gárda kulcsfigurái Otmar Szafnauer csapatfőnök és Andrew Green technikai igazgató mellett természetesen a két pilóta, Sebastian Vettel és Lance Stroll lesz. A tulajdonos sokat vár tőlük. „Nagy bizalmat fektettem Otmarba, Andrewba és mindenkibe, aki nekik dolgozik. Hiszem, hogy Sebastian és Lance személyében a tapasztalat és a fiatalság erőteljes párosításával rendelkezünk. Minden egyes csapattag rendíthetetlen elkötelezettséggel bír, amit pezsdítő látni és érezni” – tette hozzá.

Az Aston Martin 2021-es autóját először Vettel próbálhatta ki egy forgatási nap keretében Silverstone-ban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: