DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Vettel: Van még bennem világbajnoki cím

Jól érzi magát új csapatánál, az Aston Martinnál Sebastian Vettel, aki saját elmondása szerint nem veszített a régi fényéből, így most is képes lenne vb-címet szerezni. Ehhez a megfelelő autóra van szüksége.

2021-ben nemcsak az egykori Racing Point istállója, hanem Sebastian Vettel számára is új fejezet kezdődik a Formula-1-ben, hiszen a két fél az Aston Martin neve és színe alatt idén egy egységként áll rajthoz a Formula-1-ben. A csapat szerdai bemutatója előtt a négyszeres világbajnok exkluzív online interjút adott a sajtó képviselőinek, így a formula.hu oldalnak is. A gárda légköre és az új színei is elnyerték a mosolyogva nyilatkozó pilóta tetszését, aki lelkesen várja a szezonnyitót. 

vet-aston-20211



„Izgatott vagyok, az autó nagyon klasszul néz ki. Remélhetőleg nem fog sokáig tartani, mire felveszem a ritmust. Ez egy teljesen új autó számomra, de sokat dolgoztunk a mérnökökkel azon, hogy kiismerjem magam. Nagyszerű a légkör, jó a kedvem” – fogalmazott Vettel, aki karrierje során most először versenyezhet Mercedes-erőforrás által hajtott F1-es autóval.

Vettel nem akart konkrét választ adni arra, vajon az Aston Martin mikor lesz képes futamokat és világbajnoki címeket nyerni, de Lawrence Stroll csapattulajdonos módszereit és a költségvetési sapka bevezetését is pozitív tényezőnek tartja ebben a kérdésben.

„Annyi győztes év után a Mercedesnek kell a favoritnak lennie, ezen a téren nincs meglepetés. Ez egy új kezdet számunkra, sok munka áll még előttünk. Ez egy utazás, és nyilván nem számítunk arra, hogy holnap megérkezünk. Az idő majd megmondja. Lawrence nagyon elkötelezett, nagyon lelkes, és keményen dolgozik. Nemcsak a csapat szükségleteit elégíti ki, hanem úgy érzem, hogy a jó irányba is terel minket. Mindannyian éhezünk a győzelemre, de ez az első lehetőségünk nagyjából ugyanannyi pénzből gazdálkodni, mint a többi csapat. Örülök, hogy ennek részese vagyok” – fogalmazott a pilóta, aki nagy elvárásokat fogalmazott meg maga iránt.

Otmar Szafnauer csapatvezető szerint 3-5 évre lehet szükség ahhoz, hogy a projekt beérjen. Vettel egyelőre nem tudja, akkor is az F1-ben fog-e még versenyezni, abban viszont biztos, hogy képes lenne ismét világbajnoki címet nyerni.

„Úgy érzem, hogy igen. Nem vagyok öreg, vannak nálam idősebbek is a rajtrácson. Nem hiszem, hogy ez a kortól függene, inkább arról, hogy rendelkezek-e a megfelelő autóval és csapattal. A Formula-1 már jó régóta így működik. Az első cím megnyerésével könnyebbül meg az ember, hogy erre is képes, azt követően nem hiszem, hogy ez eltűnne. ”

Vettelt az utóbbi hetekben eladott utcai Ferrarijairól is faggatták, mivel többen úgy tartották, hogy ezzel végleg maga mögött akarja hagyni az olasz márkát. Ám erről szó sincs, ennél sokkal praktikusabb okok hajtották őt az elárverezésbe.

„Szükségem volt némi helyre. Eléggé elfoglaltak a hétköznapjaim, ezért nincs sok időm céltalanul autózni. Nincsenek nagy titkok, ennyi van mögötte” – árulta el.

Vettel idén tizenötödik szezonjára készül az F1-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: