DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Az Aston mindent megtesz Vettel kényelméért

Sebastian Vettel minden igényét lesni fogja az Aston Martin F1-es istállója, ami így próbálja meg a lehető legtöbbet kihozni négyszeres világbajnok pilótájából. Mindannyian hisznek a német versenyzőben.

Nehéz 2020-as Formula-1-es szezont hagyott maga mögött Sebastian Vettel, aki egyrészt nagyon gyengén teljesített akkori csapattársa, Charles Leclerc mellett, másrészt a Ferrari nem is hosszabbította meg az év végén kifutó szerződését. A német pilóta saját bevallása szerint egy ponton a visszavonuláson is elgondolkodott, ám az Aston Martin végül egy olyan ajánlattal kereste meg őt, amire rábólintott. Az istálló szerdai bemutatóján Otmar Szafnauer egy exkluzív interjúban arról beszélt, mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy Vettel újra jól érezze magát az F1-ben.

 vet-aston-20212



„Mindig azt mondtam, hogy 33 évesen az ember nem felejti el, hogyan kell egy Formula-1-es autót gyorsan vezetni. Szóval más dologról lehet szó. Fáradhatatlanul azon fogunk dolgozni, hogy ilyen tényezők ne merüljenek fel. Lesni fogjuk a kívánságait és igényeit, miközben azon dolgozunk, hogy az autó és annak beállításai megfeleljenek számára. Két pilótáról kell gondoskodnunk, és ha egyenlően kezeljük őket – amit a múltban elég jól csináltunk -, azzal szerintem Seb is teljes mértékben elégedett lesz. Ki fogja hozni magából a legjobbat, ha nem hajtja túl az autót” – fogalmazott több sajtóorgánum, köztük a formula.hu online jelenlétében.

Persze az istálló számára nem csak Vettel létezik. A másik autót az a Lance Stroll fogja vezetni, aki az utóbbi két szezonban kikapott aktuális csapattársától. „Sebastian Vettel legyőzéséért keményen meg kell dolgozni. Sebastian munkamorálja fantasztikus. Hogy ezzel együtt Lance képes-e rá? Abszolút, de ahogy mondtam, kemény munka lesz. Szerintem Sebastian is azon van, hogy legyőzze a csapattársát” – tette hozzá Szafnauer.

A csapatvezető azt is tisztázta, pontosan mi történt 2020 nyarán Nagy-Britanniában, amikor őt és Vettelt egy autóban látták elhajtani. Úgy tűnik, a közvélemény többet látott bele a történetbe, mint ami abban volt. „Ha jól emlékszem, akkor Walesbe készült kerékpározni, és ugyanabba az irányba tartott, amerre én is. Mindketten ugyanannál a benzinkútnál álltunk meg, szóval úgy döntött, beszáll hozzám. Jesszus, már több mint húsz éve ismerem őt, szóval régóta barátok vagyunk. A szüleit is jól ismerem” – tisztázta a történetet Szafnauer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: