DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Schumacher és az összeesküvések: „Nem igazak”

Az F1-es debütálás előtt álló német eddigi sikerei kapcsán többször is felmerült, hogy erősen lejtett neki a pálya, az Alpha Tauri csapatfőnöke viszont cáfolta, hogy csalással érte el volna az eredményeit.

Idén már a Haas színeiben fog bemutatkozni a Formula-1-ben Mick Schumacher, aki az első komoly nemzetközi sikerét akkor érte el, amikor 2018-ban megnyerte a Formula-3-as Európa-bajnokságot. Nem volt azonban botránytól mentes az a szezon, az idényt lassan kezdő német ugyanis menet közben táltosodott meg, emiatt pedig fő riválisa, Dan Ticktum többször is „érdekesnek” titulálta Schumacher tempóját, finoman célozva arra, hogy szabálytalan eszközökkel segíthették a hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher fiát – igaz, a brit később kihangsúlyozta, hogy sosem állított olyat, hogy csalt volna az ellenfele.

mick-schumacher-f2-dppi



Ennek ellenére máig tartják magukat az összeesküvés-elméletek főként az F3-as, de részben a Formula-2-es szereplése kapcsán is, ahol a fiatal versenyző szintén lassan vette fel a fonalat. Franz Tost, az Alpha Tauri csapatvezetője rendre nyomon követi az utánpótlás-kategóriák küzdelmeit is, ez alapján pedig úgy véli, hogy nem igazak az ifjú Schumacherrel kapcsolatos vádak – példaként az első, spái győzelmét követő spielbergi hétvégét hozta fel:

„Nagyon erősen esett az eső ott, mégis nyerni tudott. A motorerő pedig sokkal kevésbé számít az esőben” – mutatott rá Tost a Formel1.de által készített videós interjúban. Az F1-es csapatfőnök párhuzamba is állította ezt egy korábbi esettel, ami szintén alaptalannak bizonyult: „A fiatal Ayrton Sennáról is azt mondták a Formula Fordban, hogy ilyen teljesítményre csak speciális gumikkal lehet képes.”

Tost egyébként kisgyerekkora óta ismeri Schumachert, a tavalyi, bajnoki címmel végződő Formula-2-es teljesítményéről pedig csak dicsérő szavakkal tudott nyilatkozni: „Produkált néhány versenyt, amelyek valóban szenzációsak voltak, valamint bemutatott néhány egészen nagyszerű előzést is. Meggyőződésem, hogy idővel a Formula-1-ben is nagyon-nagyon sikeres lesz” – tette hozzá Tost.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: