Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. december 6. hétfő
F1

Magnussen: Az F1 ellenséges környezet

A dán pilóta szerint az F1-ben furcsa feszültséget, furcsa helyzetet szül az, hogy a csapattársat le kell győzni, míg máshol közösen kell vele dolgozni. Az autón kívül Grosjeannal is jól kijött.

A Formula-1-es pályafutását minden bizonnyal befejező Kevin Magnussen az idei évben a WeatherTech SportsCar Championshipben fog versenyezni a Chip Ganassi Racing egyik autójával és határozottan élvezi, hogy ebben a szakágban igenis végezhetnek közös munkát a csapattársaival - jelen esetben Scott Dixonnal és Renger van der Zandével. 

"Nagyon szeretek rendesen együtt dolgozni a csapattársaimmal úgy, hogy nem harcolunk egymással. Ez egy nagyon ellenséges környezet tud lenni, főleg a Formula-1-ben" - mondta Magnussen a WEC Talk Podcastben. "Minden pilóta számára a saját csapattársa a legnagyobb ellensége az F1-ben, méghozzá sok szempontból - mivel a csapatok között nem nagyon lehet összehasonlításokat végezni, így csak a csapattárshoz lehet mérni mindenkit, szóval ott csak úgy lehet előrejutni, hogy legyőzöd őt, méghozzá nagyon."

kmag_3"Ez viszont nagyon kemény környezetet, légkört jelent a munkához. Ez nem is mindig jó, mert például a Haasnál én kifejezetten kedveltem Romain Grosjeant és nehéz volt azt tudni, hogy meg kell semmisítenünk egymást ahhoz, hogy előrébb jussunk - közben pedig az autón kívül teljesen jól kijöttünk egymással. Ettől lesz egy fura feszültség, fura atmoszféra körülöttünk" - magyarázta problémáját a dán versenyző.

Azt viszont hozzátette, hogy a sportautós versenyzést nagyon élvezi, teljesen más itt minden, mint az F1-ben és jól érzi magát - úgy néz ki, hogy talán megtalálta a helyét a királykategórián kívül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?