DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Újabb változás a Ferrari vezetésében

A tavalyi szezon közepén variáltak utoljára, most úgy érezték, hogy szükség van erre a felelősség és a feladat tisztázása érdekében.

Alig fél év telt el a Ferrari utolsó átszervezése óta, a maranellói istálló már megint átvariált bizonyos posztokat, szerepköröket a csapat vezetőségében. Az olasz médiában már szárnyra kapott a hír, hogy Mattia Binotto jó pár futamot ki fog hagyni ebben a szezonban azért, hogy a gyárban lévő dolgokat felügyelje és menedzselje, ezeken a hétvégéken pedig Laurent Mekies, a jelenleg versenyrészleg-vezetőként dolgoó szakember lesz a helyettes csapatfőnök.

aa



A Ferrari csütörtökön közleményt adott ki az átszevezésekkel kapcsolatban, ebben viszont erre a konkrétumra nem tér ki, azonban azt megerősíti, hogy Binotto marad az első számú csapatfőnök, Mekies pedig szintén megtartja eddigi posztját, alattuk viszont vannak változások. Elsősorban a karosszéria-részlegen frissítettek, négy külön szekcióra bontották az ügyet és David Sanchez, Enrico Cardile, Fabio Montecchi, valamint Diego Ivorno lett a négy vezető. A versenyhétvégéken zajló mérnöki munka felügyelete is Cardile alá tartozik majd.

A motorrészleget továbbra is Enrico Gualtieri irányítja, de a marketingrészleget is bevonták más alá - a közleményük szerint az a cél, hogy mindenkinek teljesen világos legyen a feladata, egyúttal pedig a felelőssége is. Ami szintén fontos: mindenki Binottónak jelent majd a hozzá tartozó részleg munkájáról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: