Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. április 20. kedd
F1

Hamar jön az első fejlesztés az Astonra

Már kész van az első futamra szánt autó az Aston Martin F1-es csapatánál, de azt is elárulták, hogy nagyon hamar érkezik hozzá egy nagyobb fejlesztési csomag - kihasználják a gyári hátteret.

Sokan várnak nagy dolgokat az Aston Martin idei szezonjától, hiszen az istálló már tavaly is jól szerepelt a "lemásolt" Mercedesszel, idénre pedig az Aston pénzével még jobb eredményekre lehet képes a Racing Pointból gyárivá átvedlő csapat. Andrew Green technikai igazgató elárulta, hogy a fejlesztéshez szükséges eszközeiket is javították az utóbbi időben, például az aerodinamikához létszükségletnek számító CFD-rendszerüket.

EtdixdmXMAAuyYxGreen azt is hozzátette, hogy a szezonkezdetre szánt autójuk már elkészült, amit a szabályok engedtek, azt fejlesztették rajta, de nagy változások ide vagy oda, az év közben is érkeznek még frissítések - sőt, állítólag már a szezon első szakaszában több komolyabb csomagot is bevethetnek, így ők jelentősen javulhatnak az első futamok után. 

Ehhez fűzött hozzá annyit Bob Halliwell, a gyártásért felelős részleg vezetője, hogy az Aston Martin érkezése minden másodpercben érezhető náluk. Mindenki motiváltabb, mindenki javulni akar és folyamatosan érkeznek az új emberek, a növekvő létszámmal pedig új lehetőségeket kapnak - gyorsabban és hatékonyabban fejleszthetnek, amit már idén is meg akarnak mutatni. Hozzátette: január óta dolgoznak a 2022-es autón is, de a gyári háttér lehetővé teszi, hogy egyszerre dolgozzanak a két technikán, hetente egyeztetnek ezekről és mindenki rendkívül izgatott jelen pillanatban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?