DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamar jön az első fejlesztés az Astonra

Már kész van az első futamra szánt autó az Aston Martin F1-es csapatánál, de azt is elárulták, hogy nagyon hamar érkezik hozzá egy nagyobb fejlesztési csomag - kihasználják a gyári hátteret.

Sokan várnak nagy dolgokat az Aston Martin idei szezonjától, hiszen az istálló már tavaly is jól szerepelt a "lemásolt" Mercedesszel, idénre pedig az Aston pénzével még jobb eredményekre lehet képes a Racing Pointból gyárivá átvedlő csapat. Andrew Green technikai igazgató elárulta, hogy a fejlesztéshez szükséges eszközeiket is javították az utóbbi időben, például az aerodinamikához létszükségletnek számító CFD-rendszerüket.

EtdixdmXMAAuyYx



Green azt is hozzátette, hogy a szezonkezdetre szánt autójuk már elkészült, amit a szabályok engedtek, azt fejlesztették rajta, de nagy változások ide vagy oda, az év közben is érkeznek még frissítések - sőt, állítólag már a szezon első szakaszában több komolyabb csomagot is bevethetnek, így ők jelentősen javulhatnak az első futamok után. 

Ehhez fűzött hozzá annyit Bob Halliwell, a gyártásért felelős részleg vezetője, hogy az Aston Martin érkezése minden másodpercben érezhető náluk. Mindenki motiváltabb, mindenki javulni akar és folyamatosan érkeznek az új emberek, a növekvő létszámmal pedig új lehetőségeket kapnak - gyorsabban és hatékonyabban fejleszthetnek, amit már idén is meg akarnak mutatni. Hozzátette: január óta dolgoznak a 2022-es autón is, de a gyári háttér lehetővé teszi, hogy egyszerre dolgozzanak a két technikán, hetente egyeztetnek ezekről és mindenki rendkívül izgatott jelen pillanatban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: