DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Raikkönen csak akkor edzett, ha kedve volt

Az Alfa Romeo finn pilótája azzal a lazasággal viszonyult a téli szünethez, amivel évek óta versenyez. Próbált minél többet kihozni a szabadságból, mielőtt újra beindul az F1-es gépezet.

Kimi Raikkönentől az utóbbi évek során rendszeresen hallottuk, hogy addig fog rajthoz állni a Formula-1-ben, amíg élvezi azt, hiszen 41 évesen már kizárólag csak hobbiként tekint a versenyzésre. Ezt a laza hozzáállást tükrözte a 2007-es világbajnok rövid téli szünete is, ami elsősorban a családjáról és a kikapcsolódásról szólt. 

rai-portre-20202



„Nem sok mindent csináltam a szezon vége óta. Abu Dhabi után rögtön jött a karácsony és a szilveszter, szóval egy időre Finnországba utaztunk, mielőtt visszatértünk Svájcba. A családdal voltam, hétköznapi dolgokat csináltam, edzettem, és néhányszor ellátogattam a gyárba. Hamarosan ismét úton leszünk, szóval mindent kihoztam a szabadidőmből. Nincsenek betáblázva a napjaim, nem tervezek nagy dolgokat előre. Élvezem az edzést, de ha valamikor úgy érzem, hogy nincs kedvem, akkor majd edzek másnap. Ez nem a világ vége” – idézte őt a RacingNews365.

Ám tévednénk, ha a könnyed hozzáállás mögött nemtörődömséget feltételeznénk. Raikkönen számára továbbra is fontos az Alfa Romeo boldogulása, ezért is figyelmeztette a csapatot, hogy a minden eddiginél rövidebb, mindössze háromnapos előszezoni tesztre a lehető legmegbízhatóbb autót készítsék elő, mivel az időhiány miatt nem rostokolhatnak majd órákat a bokszban egy-egy műszaki hiba miatt. Hogy pontosan milyen programmal készül az istálló a tesztre, az egyelőre nem dőlt el, de több ötlet is a kalapban van.

„Hamarosan kiderül, mik lesznek a prioritások. Persze a csapat mindig sok különböző dolgot ki akar próbálni. Manapság kompromisszumot kell találni, mert a pilóta talán csak egyetlen dologra koncentrálna, például a különböző beállításokra. Megbízhatósági problémánk nem lehet, mert nem engedhetjük meg magunknak, hogy egy fél vagy egy teljes napot elvesztegessünk. Fontos lesz a megfelelő dolgok letesztelése, és azok elosztása a három nap során. Abban bízok, hogy sok lesz a megtett kilométer, és elégedettek lehetünk” – árulta el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: