DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Mikor vált 2022-re a McLaren?

Andreas Seidl szerint ők idén is sikeresek akarnak lenni, de nézniük kell a nagyobb képet is - egyelőre párhuzamosan fejlesztenek, az első pár futam után döntenek arról, hogy minek van értelme.

A 2021-es F1-es szezon egyik fő kérdése, hogy a csapatok közül ki mikor vált át a 2022-es autó fejlesztésére, hiszen a jelentős szabályváltozások miatt azzal senki nem maradhat le, mert az óriási hátrányba kerül. A Williams korábban már feszegette, hogy valamikor nyáron történhet meg a teljes váltás, addig még van kapacitás az idei autó fejlesztésére is, most pedig Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke beszélt erről.

mclaren



"Mi már január elseje óta párhuzamosan dolgozunk az idei és a jövő évi autón is, szerintem ez nem titok és mindenki ugyanígy csinálja" - idézi Seidl szavait a Crash.net. "Szerintem az az igazán fontos most, hogy idén már a szezon elején meglegyen a jó autó, mert ez segít a döntésben és annál előbb átválthatunk teljességgel a következő évire. Ami konkrétan minket illet, mi idén is szeretnénk versenyképesek lenni, szóval ezek tükrében majd az első pár futam után döntünk, hogy mennyire érdemes rajta maradni az idei autón" - magyarázta.

"Szerintem számunkra, a fejlődésünk szemszögéből fontos, hogy idén is jó szezonunk legyen, hogy megmaradjon a lendületünk. Ugyanakkor persze a nagyobb képet is nézni kell, mert hosszabb távon fel akarunk zárkózni a topcsapatokhoz. Újra futamokat akarunk nyerni, ez a cél, így a 2022-es szabályváltozásokat ki kell használnunk - itt tartunk most."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: