DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Marko: Dehogy vagyunk mi favoritok

A Red Bull tanácsadója Toto Wolff szavaira reagálva elárulta: szó sincs arról, hogy hirtelen a Mercedes elé kerültek volna, ezzel csak a csapatvezető próbál feszültséget szítani.

Helmut Marko szerint badarság, hogy a Red Bull 2020 végére az eddig érinthetetlen Mercedes elé került volna. Az energiaitalos csapat tanácsadója Toto Wolff egyik korábbi kijelentésére reagált, miszerint a tavalyi szezonzáró végeredménye azt sugallja, hogy a konstruktőri tabella első két helyezettje között megfordult az erősorrend. Wolff ezt kizárólag az Abu Dhabi Nagydíj végeredményére alapozta, amelyen Max Verstappen 15 másodperces előnnyel ért célba a mercedeses Valtteri Bottas előtt.

ver-bot-20201



„Valójában az év végén a Red Bull Racingé volt a gyorsabb autó, szóval ők a favoritok 2021-ben. Kettős kihívást látok bennük” – utalt arra Wolff, hogy az energiaitalosok az egyéni és a gyártó világbajnokságban is jobbak lehetnek a Mercedesnél. De Marko szerint szó sincs erről, hiszen a Mercedest 2014 óta senki sem tudta legyőzni. A tanácsadó úgy véli, ezek csak megalapozatlan szavak Wolff részéről.

„Jelen pillanatban állnak az autók, így szavakkal kell feszültséget szítani. Reméljük, hogy az élmenők között leszünk, de nyilvánvalóan a Mercedes a favorit. A hibridéra 2014-es kezdete óta minden bajnoki címet ők nyertek meg” – idézte Markót a PlanetF1.

A Red Bull idén Max Verstappennel és Sergio Perezzel vág neki a szezonnak, ami évek óta a legerősebb párosa lehet a csapatnak. Hogy az idén érkező Perez mire lesz képes az élcsapat autójában, arra leghamarabb a március végi szezonnyitón derül fény.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: