DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Raikkönen: A versenyzés izgat, a többi nem

Repül az idő – mondja az Alfa Romeo finnje, aki 20 éve mutatkozott be a Formula-1-ben, de kevesebbnek érzi az eltelt időt. Továbbra is imád vezetni, a többi részének pedig eddig sem volt rajongója.

Sorban a harmadik évben is a pilótapárosban tudhatja az Alfa Romeo Racing a Formula-1 történetének legtapasztaltabb versenyzőjét, Kimi Raikkönent, aki 19. szezonjára készül a világbajnokságon. Kihagyott idényei miatt azonban már kereken 20 éve, hogy 2001-ben bemutatkozott a sportág csúcsán – ugyanebben a csapatban, az akkori Sauberben.

„Repül az idő. Nyilvánvaló, hogy hosszú idő eltelt már azóta, viszont pár év ki is maradt az F1-ben, ezért nem tűnik húsz évnek” – mondta a C41 bemutatása kapcsán Raikkönen. „Nyilvánvaló, hogy a versenyzés és vezetés, ami izgat. Sosem voltam nagy rajongója a többi részének… Élvezem azonban a versenyzést és a kihívást, hogy egyre jobb legyek.”

 



Bár a 2021-es autók az előző évi modelleken alapulnak a sajátos szabályok miatt, éppen elég tényező változik, hogy a finn szerint ne lehessen előre borítékolni az idei erőviszonyokat.

„Izgatottak vagyunk az év miatt. De nagy az ismeretlen, mivel még nem próbáltuk ki az autót és nyilvánvaló szabályváltozások vannak. Hol leszünk? Nem tudjuk, de pár hét múlva kiderül. A tesztelés nyilvánvalóan láthatóvá teszi majd, hogy állnak a dolgok és milyen az érzés az autóval. Durván egy hónap múlva, az első versenyen pedig mindenki látja majd, hol van mindenki más. Nem lesz sok nap hátra az első futamig, szóval jó három napot kell teljesítenünk a teszten, köröznünk és sokat tanulnunk az autóból. Aztán meglátjuk, mit ad ki” – fejtegette Raikkönen, hogy a teszt perdöntő lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: