DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Domenicali nem tud tanácsot adni Binottónak

Az F1 vezérigazgatója tisztában van vele, a Ferrari csapatfőnökének mennyire nehéz feladata van, ám praktikus tanácsok helyett csak szolidaritásáról biztosította Binottót.

Mattia Binottót 2019 januárjában nevezték ki a maranellói Formula-1-es csapat vezetőjének, miután Maurizio Arrivabenét menesztették. Az új vezető akkor még valószínűleg nem sejtette, mennyire nehéz időszak vár rá, hiszen a csapat az első évében egy kétes ügybe keveredett az FIA-val az erőforrása kapcsán, a következő szezonban pedig több évtizedes mélységbe esett vissza. Az F1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali pontosan tudja, milyen helyzetben van egykori kollégája, hiszen a gárda 2009-ben az ő vezényletével is átment egy nyeretlenségi szérián.

 binotto-portre-2019-abu1



„Egy olyan szervezetet látok, ami a versenyképességet garantáló stabilitást keresi. Tanácsot nem tudok adni Mattia Binotto barátomnak. A Ferrarinál az a lényeg, hogy az ember a feladataira koncentráljon, és ne vonja el a figyelmét a körülötte uralkodó elképesztő nyomás” – magyarázta Domenicali, hozzátéve, hogy a vörösök nehézségei valahol minden F1-rajongóra hatnak. „A Ferrari útja az egész sport közönségére, így rám is hatással van.”

Az F1-ben vállalt szerepére rákanyarodva a széria új vezérigazgatójaként Domenicali arra törekszik, hogy Lewis Hamiltonhoz hasonlóan a többi versenyző is felelősséget vállaljon a világ dolgaiért. Azt szeretné, ha valahol mind a húsz versenyző példaképpé válna. „A nyolcadik világbajnoki címét megcélzó Hamilton időt fordít arra, hogy kifejezze az elképzeléseit, megpengessen bizonyos húrokat. Ezért fogok minden pilótával találkozni. Fontos, hogy mindannyian megértsék, a professzionális szerepükön túl ők olyan emberek, akiknek számít, mi veszi körbe őket” – idézte a PlanetF1.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: