DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Csapatot venne egy amerikai befektető

Miközben a csapatok anyagi nehézségekkel küszködnek, az F1 pedig minden tőle telhetőt megtesz, hogy enyhítse az istállók kiadásait, öröm olyan híreket hallani, hogy befektetők érdeklődnek az F1 iránt.

Múlt héten vált nyilvánossá a Sportstek Acquisition Corporation, aminek nem titkoltan fő célja, hogy bevásárolja magát a sportklubokba, vagy hogy konkrétan vegyen egyet. Mindenféle sportra nyitottak a GP Blog forrásai szerint, az F1-hez pedig még fűzi is őket egy szál.

A cég egyik alapítója az a Tavo Hellmund, akinek szerepe volt az austini Formula-1-es pálya megépítésében és a Manor 2017-es megszűnéséig érdeklődött az egykori F1-es istálló felvásárlása iránt.

Hellmund elmondta az Autoweeknek, hogy a száguldó cirkusz iránt szintén érdeklődő Michael Andrettivel szívesen dolgozna együtt, ráadásul körbe is udvarolta a versenyzőcsalád tagját: „Amióta szögre akasztotta a sisakját, Michael bebizonyított, hogy világklasszis csapatvezető. Az F1 kétségtelenül jobb lenne, ha ő is beszállna.”

Az amerikai üzletember továbbá azt is elhintette már, hogy melyek azok a csapatok, melyek iránt komolyabban érdeklődnek: az AlphaTauri és az Alfa Romeo, vagyis a Sauber, melynek 2021 végéig szól a jelenlegi megállapodása az Alfa Romeóval.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: