DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Mi a története Ricciardo F1-es rajtszámának?

Az ausztrál F1-es pilótára fiatalabb korában a NASCAR egyik ikonikus alakja volt óriási hatással, akinek épp ma húsz éve történt a tragikus versenybalesete. Az ő tiszteletére használja a hármas számot.

Minden az idősebb Dale Earnhardt-tal kezdődött, aki 1975-től évtizedeken át a NASCAR-ban versenyzett, mielőtt egy tragikus balesetben a pályán életét vesztette. Megosztó személyiségének és vakmerő vezetési stílusának köszönhetően legalább annyi rajongót, mint ahány ellenszurkolót szerzett az évek során. Az előbbiek közé tartozik Daniel Ricciardo, aki 2014-ben választotta magáénak az amerikai versenyző által is használt hármas számot. Earnhardt idén húsz éve veszítette életét, amivel kapcsolatban az ausztrál keserédes emlékeket idézett fel. 

 Képernyőkép 2021-02-18 160411



„Azt hiszem, hogy február 18-a a huszadik évfordulója" - emlékezett vissza a McLaren néhány napja megrendezett leleplezésén. "Tisztán emlékszem a versenyre, a reakciómra – elsírtam magam. Felhívtam egy akkori barátomat, Stevent, akivel együtt gokartoztunk, és aki szintén nagy rajongója volt Earnhardtnak. A hír hallatán azonnal őt hívtam, és gyakorlatilag együtt sírtunk a telefonba."

Ricciardóra komoly hatást gyakorolt a megosztó amerikai versenyző. "Igazi hős volt, és 2014-ben, amikor a hármas rajtszámra esett a választásom, ott volt bennem, hogy felveszem a Megfélemlítő szerepét. Az én verzióm a Méhészborz volt, és abban az évben erősen éreztem, most képviselek valamit: hogy az a srác legyek, aki nem fél belemenni egy nagy előzésbe, aki keményen versenyez. Előtte ezt nem igazán éreztem magaménak, de az első Red Bull-os évem során adódott a lehetőség, hogy ilyen hírnevet szerezzek.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: