DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Schumacher: A dobogó az álom

Mick Schumacher szerint nagyon jó csapathoz került, jól dolgoznak együtt - az autóval kapcsolatban őszintének kell lenniük, de talán egy őrült futamon lesz esélyük a dobogóra.

Optimistán tekint első Formula-1-es szezonja elé Mick Schumacher. A hétszeres világbajnok fia most kezdi meg pályafutását a csúcskategóriában annál a Haasnál, amely finoman szólva sem kápráztatta el a nézőket tavaly és bár a Ferrari új motort ígér 2021-re, de elég nagy ugrást kellene megtenniük ahhoz, hogy ott legyenek a középmezőny közelharcában. Schumacher viszont ebben bízik.

sch_1



"Nem ez a legnagyobb csapat, de nagyon vékonyak a vonalak a pilótákkal kapcsolatban - sokszor vagyunk kapcsolatban, ami jó, mert így tudjuk, hogy mik a célok. A csapat nagyon jól dolgozik együtt a versenyzőivel és talán ez a vérfrissítés (hogy a Romain Grosjean - Kevin Magnussen páros helyett Schumacher és Nyikita Mazepin érkezett - a szerk.) jót tesz nekik, motiváltabbak lesznek tőle" - idézi Schumacher szavait az Auto Motor und Sport.

"Őszintének kell lennünk az autó potenciáljával kapcsolatban, egyúttal keményen kell dolgozni. Számunkra az lenne a legjobb, ha stabilan tudnánk gyűjtögetni a pontokat és talán valami őrült futamon, amilyenből tavaly is akadt, egy nap felállhatnánk a dobogóra. Ez természetesen egy álom, de álmodni szabad" - tette hozzá a német fiatal. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: